PESEM AMERIKE

American Song Contest se bo začel 21. februarja 2022

Nad ameriškim izborom bdi zveza EBU

Prihodnje leto bo, kot kaže, Evrovizija slišana skoraj po celem svetu. V času, ko bodo v Evropi potekali nacionalni izbori, med drugim tudi naša Ema, se bo čez lužo v Ameriki prvič zgodil American Song Contest, ki se bo začel 21. februarja 2022.

V dvournem šovu, ki bo potekal pod licenco zveze EBU in ki ga bo predvajala televizija NBC, bodo Američani izbrali svojo najboljšo evrovizijsko pesem. Sam festival je zamišljen tako, da je/bo vanj vključenih vseh 50 zveznih držav, pet ameriških ozemelj in glavno mesto. Najboljši med najboljšimi se bodo na koncu v velikem spektaklu televizije NBC potegovali za naslov najboljše pesmi.

Kot producenti šova se podpisujejo Christer Björkman, Ola Melzig, Anders Lenhoff in Peter Settman, ki so še kako znani v evrovizijskem svetu. Björkman in Melzig sta bila med drugim tudi evrovizijska producenta ESC 2019 v Tel Avivu.

Podrobnosti izbora American Song Contest vsaj javnosti zaenkrat še niso povsem znane. Ameriška različica evrovizisjkega tekmovanja je zamišljena tako, da se bo zgodilo maksimalno deset predizborov, vse skupaj pa bo vodilo do polfinala in na koncu do velikega finala. Melzig je sicer namignil, da bo šov sestavljen iz petih tekmovanj. Na vsakem se bo predstavilo po deset držav, štirje najboljši pa naj bi se uvrstili dalje. 20 polfinalistov naj bi se nato pomerilo v dveh polfinalnih večerih, po pet držav najboljših v vsakem polfinalu pa se bo uvrstilo v veliki finale, kjer se bo na koncu predstavilo deset finalistov. Najboljši izmed njih bo osvojil ameriško evrovizijsko različico.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X