Zlatko Dobrič po petletni pavzi tokrat v hrvaških glasbenih vodah

Legendarni pevec Zlatko Dobrič po petletnem premoru predstavlja novo pesem z naslovom »Luda noć«. Glasbo in besedilo je napisal Zlatko sam, za aranžma pa je poskrbel Aleš Zibelnik. Pri snemanju skladbe so še sodelovali še Miha Meglič, Robert Grdić in Manca Špik.

"Skladba je zabavnega karakterja in plesnega ritma ter namenjena predvsem ljudem dobrega razpoloženja. Besedilo sem imel napisano že več let in mi je skupaj z melodijo simpatično zvenelo ter imam namen posneti še slovensko verzijo. Veselim se, da bomo s publiko ponovno skupaj prevevali," je povedal Zlatko Dobrič, ki je še danes priljubljen med poslušalci.

Zlatko DobričFoto: Promo foto

V času svoje kariere je izdal 19 albumov in eno kompilacijo, kar je verjetno rekord na slovenski zabavni glasbeni sceni. Za večino svojih pesmi je napisal glasbo sam ter posnel duete s številnimi glasbeniki, kot so Helena Blagne, Marina Tomašević, Natalija Kolšek, Oliver Antauer, Petovio, Brina, Marjan Zgonc, Vesele Štajerke ... Bil je eden naših najbolj prodajanih pevcev, saj je v visokih nakladah prodajal nosilce zvoka ter napolnil vse večje slovenske dvorane: Hala Tivoli (Ljubljana), Tabor (Maribor), Golovec (Celje),  Marof (Novo mesto), Hit šport center (Nova Gorica)…. Čeprav brez kakšne velike reklame oz. medijske izpostavljenosti, so bili njegovi koncerti oz. dvorane praviloma vedno polne obiskovalcev, saj ravno publika čuti njegovo ljudskost in pozitivno energijo. Znan je predvsem kot pevec veselih pesmi, čeprav mu ležijo tudi balade saj ravno pri teh pride do izraza njegova čustvena interpretacija ter žametni vokal. Od leta 2010 se ukvarja predvsem z gostinstvom, ob tem še vedno občasno ustvarja nove pesmi in nastopa.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.2.2020

Svežina na slovenski glasbeni sceni: Nash stavi na Nothing lasts forever

20.2.2020

Dan pred Emo so se združile Regina, Rebeka in še Alenka Gotar

21.2.2020

Regina: Ljubezen je kriva, da pojem

15.2.2020

Je to najboljša skladba Anje Kotar?

15.2.2020

Vse je fajn, če fajn smo ljudje, pravijo pojoči Čuki

Facebook

Twitter