ZABAVNO & DRUŽABNO

Zgodba skladbe Tetovirano, ki jo predstavlja Vagabunda, je resnična

Klateža naše glasbene scene, Duo Vagabunda, predstavljata novo skladbo Tetovirano. Skladba se z nostalgijo spominja počasi poslavljajočega se festivalskega poletja, poletnih nesojenih romanc in brezskrbnih časov ob dobri glasbi.

Vagabunda sta Jure Jurca in Matevž Pavčnik.Foto: Promo foto

Zgodba skladbe ‘Tetovirano’ je resnična, čeprav stara že nekaj let. Tudi Vagabunda sta, tako kot mnogo mladih in mladih po srcu, rada obiskovala glasbene festivale (in jih še – tako kot obiskovalca, kot nastopajoča), še posebej tiste čarobne, poletne. S skladbo sta Jure Jurca in Matevž Pavčnik zajela tisto vzdušje, ko je vsega konec in ostanejo le še lepi spomini; občutke, ko se ob pivu zazreš v daljavo in obujaš spomine na prehitro končane sproščene dni. Konkretno pa skladba opeva nesojeno romanco z zanimivo metaforiko: oseba, opevana v skladbi, resnično obstaja in je imela čudovito tetovažo, po drugi strani pa je za vedno zapisana, kot tatu, v spominu njenega avtorja. Enostavna, a močna skladba.

Vagabunda sta Jure Jurca in Matevž Pavčnik, ki se od odra do odra klatita že od leta 2013. Akustični duet je svojo esenco našel v preigravanju glasbe, ki sta jo poslušala kot mulca – a ker vsak mulc enkrat odraste, sta odrastla tudi Vagabunda in v svoj repertoar že kmalu po nastanku dodala prve avtorske skladbe, ki so izšle na EP-ju Away. Tri leta in mnogo klateških izkušenj po odrih doma in po svetu kasneje sta izdala album Open, ki je izšel na gramofonski plošči.

Obe glasbeni kupici prinašata skladbe v angleščini, kar pa se bo malce spremenilo na prihodnjem albumu: Vagabunda sta pred meseci predstavila svojo prvo skladbo v slovenščini Samo objem, Express 505 je njuna druga v materinem jeziku., sedaj predstavljata novo, Tetovirano.

Nekateri hodijo v službe in imajo proste vikende. Vagabunda pa sta povsem drugačna – s kitarami se aktivno klatita po svetu. Ponedeljki ne obstajajo in svoboda je neskončna.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X