FESTIVALI

Zaključil se je 14. Orto Fest

S koncertnim trojčkom MIT, Hellcats in Stone Orange se je zaključil letošnji, že 14. Orto Fest. Edinstveni mesečni klubski festival je tokrat postregel s številnimi zanimivimi koncerti, publiko pa so najbolj pritegnili razprodani Mi2, Siddharta, Avtomobili, Noctiferia in Hamo & Tribute2Love.

Veliko navdušenja so poželi Niet in Via Ofenziva na otvoritvenem večeru,
sredi aprila pa mehiški Los Explosivos z izvrstno domačo predskupino
Kill Kenny, skoraj razprodani Avven, Balladero, Werefox, Neomi, Evil
Eve, Alice Blue … in še bi lahko naštevali. Veliko nastopajočih je
koncert na Orto Festu izkoristilo za predstavitev novega glasbenega
materiala, Da Phenomena pa so se prav s tem koncertom po letih mirovanja
vrnili na sceno.

Letošnji Orto fest je pokazal, da je slovenska glasbena scena zelo kvalitetna in da se starim mačkom pridružujejo nove visoko kvalitetne skupine. Od tujih skupin pa so Mehičani Los Explosivos pokazali, kako se igra pravi r&r. Obisk je bil dober in to je znak, da so klubski nastopi drugačni in všečni,” je ob zaključku povedal programski vodja festivala, Andrej Ciuha.

Tudi nastopajoči so bili nad klubskim vzdušjem, ki ga ponuja festival, navdušeni, in soglašajo, da so koncerti na takšnih prizoriščih zagotovo drugačno glasbeno doživetje tako za publiko kot za izvajalca na odru. Orto poleg tega ostaja kalilnica mladih kakovostnih skupin.

Orto festFoto: Hangar P.R.

Z Orto Festom pa se poslanstvo kluba ne zaključuje; maj prinaša nove zanimive koncerte, od katerih zagotovo velja izpostaviti metalce Panikk, Black Diamond in Tomcat, rokerje Flu Flu, Flyspoon, The Ghen, C4, Hotty Mkknotty, Omarja Naberja ter punkerje Bad Bank, Paraziti p.13 ter Pissing in the wind. Ljubitelje Beatlov pa bo zagotovo razveselil nastop Help! Beatles Tribute benda.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button