ESC 2021

Za Rotterdam 2021 potrjenih že 18 istih tekmovalcev, šest bo novih

Prihodnje leto bomo, kot kaže, v Rotterdamu 2021 slišali najmanj 18 istih glasbenikov, ki bi se sicer morali predstaviti na evrovizijskemu izboru 2020. Med njimi je tudi naša Ana Soklič, ki jo je naša nacionalna televizija že izbrala oziroma potrdila za prihodnje leto. Na kakšen nači pa bomo dobili našo novo skladbo, pa bo znano v prihodnji tednih.

Datum za ESC 2021 uradno še ni znan.Foto: NPO/NOS/AVROTROS

Svoje iste predstavnike, poleg Slovenije, so že potrdile: Španija (Blas Canto), Nizozemska Jeangu Macrooy), Gruzija (Tornike Kipiani), Švica (Gjon’s Tears), Grčija (Stefania), Bolgarija (Victoria), Belgija (Hooverphonic), Azerbajdžan (Samira Efendi), Ukrajina (GO_A Band), Izrael (Eden Alene), Avstrija (Vincent Bueno), Romunija (Roxen), Češka (Benny Cristo), Avstralija (Montaigne), Malt (Destiny) San Marino (Senhit) in Latvija (Samanta Tina).

V Rotterdamu bo sodelovalo maksimalno 44 držav.Foto: Guido Pijper
Slovenija je za ESC 2021 izbrala Ano.Foto: Alesh Maatko

Najmanj šest držav (Švedska, Estonija, Finska, Norveška, Litva in Danska) bo preko nacionalnih izborov dobilo nove predstavnike, Hrvaška in Irska pa sta samo potrdili evrovizijsko prisotnost, brez ostalih podrobnosti. Kaj pa ostale države? Na odločitev Rusije, Belorusije, Moldavije, Armenije, Velike Britanije, Portugalske, Cipra, Islandije, Albanije, Poljske, Srbije, Severne Makedonije, Francije, Italije in Nemčije pa še čakamo. Obstaja tudi verjetnost, da se vrneta Madžarska in Črna gora, za ostale pa bi bilo presenečenje!

Na načrtovanje novega izbora bo predvsem vplival razvoj dogodkov v zvezi s koronavirusom, kako bo vse skupaj potekalo in bo videti prihodnje leto, pa je za zdaj prekmalu govoriti, saj gostitelji niso sporočili še niti datuma, čeprav se na Nizozemskem neuradno govori o 22. maju 2021.

Bo Rotterdamu vendarle uspelo prihodnje leto?Foto: Pixabay
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

26.9.2020

Za švedski Melodifestival 2021 prispelo 2747 evrovizijskih pesmi

26.9.2020

Belorusija prihodnje leto v Rotterdam z novim predstavnikom

25.9.2020

Finski Uuden Musiikin Kilpailu 2021 se bo odvil 20. februarja TV-studiu

25.9.2020

Izbor Eesti Laul 2021 (Estonija): Dva predizbora in še veliki finale

25.9.2020

Albanija do novega predstavnika skozi izbor Festivali i Këngës

Facebook

Twitter