ESC 2021

Za Rotterdam 2021 potrjenih že 18 istih tekmovalcev, šest bo novih

Prihodnje leto bomo, kot kaže, v Rotterdamu 2021 slišali najmanj 18 istih glasbenikov, ki bi se sicer morali predstaviti na evrovizijskemu izboru 2020. Med njimi je tudi naša Ana Soklič, ki jo je naša nacionalna televizija že izbrala oziroma potrdila za prihodnje leto. Na kakšen nači pa bomo dobili našo novo skladbo, pa bo znano v prihodnji tednih.

Datum za ESC 2021 uradno še ni znan.Foto: NPO/NOS/AVROTROS

Svoje iste predstavnike, poleg Slovenije, so že potrdile: Španija (Blas Canto), Nizozemska Jeangu Macrooy), Gruzija (Tornike Kipiani), Švica (Gjon’s Tears), Grčija (Stefania), Bolgarija (Victoria), Belgija (Hooverphonic), Azerbajdžan (Samira Efendi), Ukrajina (GO_A Band), Izrael (Eden Alene), Avstrija (Vincent Bueno), Romunija (Roxen), Češka (Benny Cristo), Avstralija (Montaigne), Malt (Destiny) San Marino (Senhit) in Latvija (Samanta Tina).

V Rotterdamu bo sodelovalo maksimalno 44 držav.Foto: Guido Pijper
Slovenija je za ESC 2021 izbrala Ano.Foto: Alesh Maatko

Najmanj šest držav (Švedska, Estonija, Finska, Norveška, Litva in Danska) bo preko nacionalnih izborov dobilo nove predstavnike, Hrvaška in Irska pa sta samo potrdili evrovizijsko prisotnost, brez ostalih podrobnosti. Kaj pa ostale države? Na odločitev Rusije, Belorusije, Moldavije, Armenije, Velike Britanije, Portugalske, Cipra, Islandije, Albanije, Poljske, Srbije, Severne Makedonije, Francije, Italije in Nemčije pa še čakamo. Obstaja tudi verjetnost, da se vrneta Madžarska in Črna gora, za ostale pa bi bilo presenečenje!

Na načrtovanje novega izbora bo predvsem vplival razvoj dogodkov v zvezi s koronavirusom, kako bo vse skupaj potekalo in bo videti prihodnje leto, pa je za zdaj prekmalu govoriti, saj gostitelji niso sporočili še niti datuma, čeprav se na Nizozemskem neuradno govori o 22. maju 2021.

Bo Rotterdamu vendarle uspelo prihodnje leto?Foto: Pixabay
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

2.6.2020

Ciper do novega ESC predstavnika, Sandro se umika iz igre

31.5.2020

Majskih TOP 10: Brez presenečenj; ruski Little Big še povečal prednost

23.5.2020

Čeprav niso nastopili na Evroviziji 2020, imajo že 102 milijonov ogledov

19.5.2020

ESC 2021 bo v Rotterdamu; kdaj in kako bo potekal izbor, je še uganka

17.5.2020

To je posnetek Marije Šerifović, o katerem govorijo prav vsi

Facebook

Twitter