PROMOCIJA

Z digitalizacijo bomo vse bolj povezani med seboj

Expo 2020 v Dubaju

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

»Banke v dandanašnjem času niso samo banke, ampak se osredotočamo tudi na informacijsko-tehnološki razvoj. Vse bolj pomembna postaja tudi kibernetska varnost. Skupina Sber se je poleg tega razvil tudi na specifično področje zdravstvenega varstva, farmacije, logistike, dostave hrane in drugih dostavljalskih storitev. Verjamem, da vse to prihaja v naše svetove in da bomo vse bolj povezani. Ne bomo razdeljeni na specifične segmente, ampak vse bolj povezani med seboj. Sedaj živimo v obdobju platform, zato to, kako so povezana podjetja in delijo baze podatkov, postaja vse bolj pomembno,« je na Expo 2020 v Dubaju na poslovnem forumu na temo digitalizacije in večje vloge žensk v gospodarstvu poudarila Jana Benčina Henigman, predsednica uprave Sberbank banke (na fotografiji zgoraj).

Odmevna okrogla miza

V izjemnem slovenskem pavilijonu na svetovni razstavi Expo 2020 sta na okrogli mizi z naslovom Digitalizacija za večjo udeleženost žensk v procesih upravljanja sodelovali še Medeja Lončar, predsednica Združenja Manager in direktorica Siemens Slovenija, in Lucija Sajevec, direktorica podjetja AMZS. Udeležba na dogodku je bila rekordna. Zbrane sta nagovorila tudi direktor slovenskega paviljona Jurček Žmauc in vodja ženskega paviljona na Expu v Dubaju Hind Alowais.

Medeja Lončar je med drugim poudarila, da v podjetju številne izzive rešujejo s pomočjo napredne tehnologije, ki povezuje virtualni svet z resničnim. Dodala je, da se lahko le na ta način učinkovito spopadajo z izzivi, ki jih prinaša trg.

Lucija Sajevec je med drugim govorila tudi o povezavi mobilnosti in trajnosti v podjetju AMZS. Prav tako je dodala, da moramo, če želimo spremeniti navade ljudi okoli sebe, najprej spremeniti svoje navade.

Pomembni štirje stebri

Predsednica uprave Sberbank banke je opisala, da so za digitalizacijo in njen razvoj pomembni štirje stebri: »Prvi steber je organizacija procesov, ki jih znotraj tudi digitaliziramo. Ampak to vsekakor ni dovolj. Drugi steber je digitalizacijska kultura – prenos znanj in uporabe digitalnih orodij, ki so na voljo tudi zaposlenim. Na tem področju imamo razna izobraževanja in treninge. Tretji steber je prav gotovo izobraževanje naših strank, da znajo uporabljati naše digitalne rešitve, kjer smo med naprednejšimi v slovenskem prostoru. Četrti steber pa gre že malo širše, gre v partnerstva in ekosisteme, kjer imamo tudi rešitev, ki je od začetka do konca procesa digitalizirana. Tukaj dejansko delamo na tem, da podpremo naše sodelovanje tudi z našimi partnerji v sklopu širših ekosistemov.«

Okrogla miza
Izjemno zanimiva okrogla miza z naslovom Digitalizacija za večjo udeleženost žensk v procesih upravljanja.

Na okrogli mizi so govornice tudi spregovorile o tem, kako zapolniti vrzel med moškimi in ženskami na vodilnih položajih v podjetjih. »V naši banki si prizadevamo za uravnoteženost spolov tudi na vodilnih položajih. Tako je v našem širšem vodstvu kar 48 odstotkov žensk. Hkrati pa seveda to ni dovolj. Aktivno delamo tudi na izobraževanju celotne populacije sodelavcev in sodelavk na temo digitalizacije. To je ravno področje, kateremu bomo v prihodnosti posvečali še bistveno več pozornosti. Pridobiti je potrebno namreč nova znanja, kar se tiče razvoja digitalnega, tudi s strani informacijske tehnologije in uporabnih znanj upravljanja podatkov, prediktivne analitike … To so znanja, ki jih potrebujemo še več in jih bomo aktivno tudi razvijali. Tako kot je to izziv je to tudi hkrati priložnost za ženske in razvoj žensk. Kajti, če se ne bojimo pridobivanja teh znanj, smo lahko bolj suverene in lahko naša znanja uporabljamo tudi v kombinaciji z vodstvenimi veščinami,« je poudarila Jana Benčina Henigman, predsednica uprave Sberbank banke.

Izredno zanimivo okroglo mizo je Združenje Manager organiziralo v soorganizaciji s SPIRIT Slovenija in ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X