EMA

Vstopili smo v evrovizijski mesec, kaj lahko pričakujemo na TV SLO?

Kot verjetno že vemo, bo Tel Aviv 14., 16. in 18. maja gostil tri večere 64. izbora za Pesem Evrovizije, na katerem se bo za zmago potegovalo 41 držav, med njimi tudi Slovenija. Nacionalna televizija bo tako poleg treh evrovizijskih prenosov predvajala še dve posebni oddaji, in sicer Čez planke o Tel Avivu, za zaključek pa še Vse o Evroviziji 2019.

Komentator na TV SLO bo Andrej Hofer.Foto: Alesh Maatko

Prizorišče treh evrovizijskih večerov bo v kongresnem centru Expo Tel Aviv. RTV Slovenija na letošnjem izboru predstavljata Zala Kralj & Gašper Šantl s pesmijo Sebi. V boj za finalno vstopnico se bosta podala kot peta po vrsti v I. predizboru v torek, 14. maja. Evrovizijsko občinstvo bodo skozi tri večere v živo popeljali štirje voditelji: Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar in Lucy Ayoub. Komentator vseh treh TV-prenosov bo Andrej Hofer. Na Valu 202 bo I. predizbor komentiral Maj Valerij, finalni izbor pa Andrej Karoli.

Zala Kralj in Gašper Šantl se bosta predstavila v prvem predizboru, 14. maja.Foto: Alesh Maatko

Sklepno dejanje, 18. maja

V velikem evrovizijskem finalu bo 18. maja nastopilo 26 držav – dvajset najboljših iz dveh predizborov, Izrael kot letošnji gostitelj ter predstavniki ‘velikih pet’ Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci prek telefonskega glasovanja in petčlanske strokovne žirije v vseh 41-ih državah udeleženkah. Točke glasovanja slovenske žirije bo v Tel Aviv sporočila Lea Sirk. Neposredni prenos velikega finala boste lahko spremljali od 21. ure dalje na TV SLO 1, Valu 202, Radiu Maribor in RTV 4D. Neposredni prenos I. in II. predizbora pa boste lahko spremljali od 21. ure dalje na TV SLO 2, Valu 202, Radiu Maribor in RTV 4D.

V prvem predizboru, v torek, 14. maja, se bodo za deset mest v finalu potegovali predstavniki sedemnajstih držav v naslednjem vrstnem redu: Ciper, Črna gora, Finska, Poljska, Slovenija, Češka, Madžarska, Belorusija, Srbija, Belgija, Gruzija, Avstralija, Islandija, Estonija, Portugalska, Grčija in San Marino. V prvem predizboru bodo glasovali tudi slovenski gledalci in poslušalci ter slovenska strokovna žirija. Le deset najboljših po mnenju gledalcev in strokovnih žirij se bo uvrstilo na finalno prireditev. 

Dva dni kasneje, v četrtek, 16. maja, se bodo v prenosu drugega predizbora Pesmi Evrovizije 2019 predstavili izvajalci iz osemnajstih držav v naslednjem vrstnem redu: Armenija, Islandija, Moldavija, Švica, Latvija, Romunija, Danska, Švedska, Avstrija, Hrvaška, Malta, Litva, Rusija, Albanija, Norveška, Nizozemska, Severna Makedonija in Azerbajdžan. Le deset najboljših po mnenju gledalcev in strokovnih žirij se bo uvrstilo na finalno prireditev. 

Vse o Evroviziji 2019 bo predstavil Nejc Šmit.Foto: Alesh Maatko

V torek, 14. maja, pred prvim predizborom, Mojca Mavec ob 20. uri pripravlja posebno oddajo Čez planke o Tel Avivu, mestu gostitelju letošnje Pesmi Evrovizije.

Slovenska evrovizijska delegacija se bo v evrovizijski Tel Aviv
odpravila v petek, 3. maja. Prvo samostojno vajo bosta imela naša
predstavnika Zala Kralj & Gašper Šantl že v soboto, 4. maja, drugo pa v četrtek, 9. maja, nato sledijo še uradni sprejem in generalke.

Uro pred začetkom prenosa finalnega izbora v soboto, 18. maja, na TV SLO 1 si boste lahko ogledali posebno oddajo Vse o Evroviziji 2019. Gre za reportažo iz Tel Aviva, kjer bo voditelj Nejc Šmit od blizu spremljal dogajanja dveh tednov vaj, generalk, prireditev, pogledali boste lahko tudi v zaodrje ter spremljali Zalo Kralj in Gašperja Šantl na njunih vajah. Spoznali boste tudi ustvarjalce letošnje Pesmi Evrovizije in ostale udeležence tekmovanja.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X