SANREMO

Veliki zmagovalec 63. festivala San Remo 2013 je Marco Mengoni

Eden izmed najbolj priljubljenih festivalov, San Remo, je že v 63. izdaji skozi festivalske večere poskrbel, da znova ni manjkalo dobre glasbe. Seveda pa smo dobili tudi novega zmagovalca. To je postal Marco Mengoni (L’ essenziale), ki je leta 2010 s skladbo Credimi ancora končal na tretjem mestu.

Marco Mengoni – veliki zmagovalec 63. festivala San Remo 2013.Foto: Radio Capris
Marco MengoniFoto: Radio Capris

Poleg velike nagrade San Rema 2013 so podelili tudi nagrado glasbenih kritikov, ki so jo prejeli člani zasedbe Elio e le storie tese s sklado La canzone mononota, ki so med drugim
prejeli tudi nagrado za najboljši glasbeni aranžma. Poleg tega so podelili še eno nagrado, in sicer nagrado kritike Mie Martini, ki jo je med mladimi prejel Renzo Rubino. Med mladimi pa je slavil Antonio Maggio s skladbo Mi servirebbe sapere.

V sobotnem finalnem večeru so se predstavili vsi letošnji finalisti, in sicer s tisto skladbo, ki se uvrstila v nadaljevanje. Ob koncu festivalskega večera so najboljši trije (Marco MengoniElio e le storie in Moda) z največ glasovi nastopili še enkrat. Izmed ‘svete trojice’ je na koncu prepričal Marco Mengoni.

Skozi dolge festivalske večere smo lahko na odru San Rema videli in slišali tudi številne glasbene goste, kot so Andrea Bocelli, Maurizio Crozza, Daniel Baremboim, Daniel Harding, Luz Foster, Ricchi e poveri, Bar Refaeli, Carla Bruni, Asaf Avidan, Beppe Fiorello ter Toto Cotugno, ki je prejel nagrado San Rema za dolgoletno delo.

Marco Mengoni (na sredini) na novinarski konferenci po festivalu.Foto: Radio Capris

“Mesto Sanremo je prenovilo središče, vsaj za teden dni uredilo vrtove,
parke, dvignilo cene, naročilo lepo vreme, predvsem pa pokalo po šivih
ter utripalo v ritmih festivalskih pesmi,” so dejali ustvarjalci Radia Capris, ki so dogajanje znova spremljali v živo, v San Remu.

San Remo 2013 se lahko med drugim pohvali še z izjemno dobro gledanostjo, kar je zagotovo pomembno za nadaljni razvoj festivala, ki mu, kot kaže, nič ne more do živega. Samo prvi večer si je 63. festival ogledalo več kot 14 milijonov gledalcev, pa čeprav voditelj Fabio Fazio ob sebi ni imel (tako kot je bilo v navadi v preteklosti) nobene brhke in pomanjkljivo oblečene dekline, ampak simpatično komičarko Luciano Litizzetto.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X