EMA

V ŽIVO (FOTO in VIDEO): Slovenija: Pravljično ob ne ravno pravljičnem ozadju

Pa smo jo dočakali – prvo slovensko vajo v Bakuju. Letošnja najmlajša predstavnica Eva Boto se na odru, ob spremstvu petih spremljevalnih vokalistk, predstavlja v dolgi beli obleki, z rožicami. Vse skupaj poskušajo ob skrbno premišljeni koreokgrafiji ustvariti pravljično in romantično vzdušje.

Eva BotoFoto: Andres Putting / EBU / Eurovision.tv

Eva Boto, ki je imela danes, 16. maja, prvo predstavitev na velikem evrovizijskem odru, je pred vajo dejala, da ni živčna temveč predvsem navdušena. “Zame je izjemna priložnost, da bom lahko nastopila na tako velikem evrovijskem odru,” je dejala Eva Boto. 16-letna Korošica se bo sicer na evrovizijskem odru – s skladbo Verjamem – predstavila v četrtek, 24. maja, in sicer v drugem predizboru ter v slovenskem jeziku. Kot je dejala Eva Boto, so posneli tudi angleško in srbsko različico, toda le za promocijske namene.

Eva Boto s svojo ekipo na prvi vajiFoto: Andres Putting / EBU / Eurovision.tv
Eva BotoFoto: Alesh Maatko

Na odru spremlja Evo tudi pet spremljevalnih vokalistk. Ena izmed njih je tudi izjemna in nadarjena pevka Martina Majerl. Martina v letošnjem letu ža kar šestič nastopa na evrovizijskem odru za Slovenijo, kot tudi za druge države od leta 2003. “Ko sem prvič nastopila na ESC odru sem mislila, da je to moj zadnji nastop na odru, vendar za tem so se priložnosti kar pojavljale znova in znova. Čudovito je, rada sem tukaj. Doma se počutim kot navaden delavec, tukaj pa me ljudje prepoznajo, vedo kako mi je ime in se z menoj pogovarjajo,” je navdušeno povedala Martna Majerle.

Vsa dekleta bodo nosile dolge bele obleke, le Evina obleka ima pripete nežne in bele rože. Pesem, ki sta jo napisla Vladimir Graić in Hari Mta Hari, ustvari zelo romantično vzdušje pri poslušalcu. Ravno zaradi tega so pripravili zelo elegantno koreografijo. Luči na odru so se se spreminjale od svetlo modre na začetku do zlato obarvane bogate osvetlitve proti koncu pesmi. V ozadju so se pojavljali modri valovi, ki so se spreminjali v zlate mehurčke vse nekje do sredine pesmi. Morda bi grafično ozdaje – vsaj po mojem mnenju – lahko bolj prilagodili zgodbi skladbe in tako ustvarili pravljično Evo Boto.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X