EVROVIZIJA

V Stockholmu bo nastopilo 43 držav, med njimi tudi ‘balkanska družina’

Na evrovizijskem izboru v Stockholmu bo 10., 12. in 14. maja 2016 skupaj nastopilo rekordnih 43 držav. Na glasbeno tekmovanje se namreč vračajo Bosna in Hercegovina, sosednja Hrvaška, nato Ukrajina in še Bolgarija, ki je letos gostila otroško Evrovizijo.

Med povratniki pa tudi tokrat manjka Turčija, ki smo jo nazadnje spremljali na Evroviziji leta 2012. Turčija je uradno potrdila, da jo v Stokholmu ne bo.

Bosna in Hercegovina je bila nazadnje na Pesmi Evrovizije 2012, Hrvaška in Bolgarija 2013 in Ukrajina leta 2014. Za evrovizijsko zmago pa se bo znova potegovala tudi Avstralija, ki pa jo tokrat čaka nastop v predizboru, saj si bo morala nastop za finale še pridobiti oziroma pripeti.

Evrovizijski izbor 2016 bo potekal v Areni Globe.Foto: Eurovision.tv

V katerem predizboru bo nastopila posamezna država, bo znano Januarja 2016, ko bo v Stockholmu potekalo žrebanje vrstnega reda. Mesto v finalu imajo sicer zagotovljeno gostitelji (Švedska) ter države velikih pet: Velika Britanija, Francija, Italija, Nemčija in Španija.

V Areni Globe se bodo 10., 12. in 14. maja 2016 za zmago potegovale: Albanija, Armenija, Avstralija, Avstrija, Azerbajdžan,
Belorusija, Belgija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Ciper,
Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Makedonija, Gruzija, Nemčija,
Grčija, Madžarska, Islandija, Irska, Izrael, Italija, Latvija, Litva,
Malta, Moldavija, Črna gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Romunija,
Rusija, San Marino, Srbija, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Ukrajina
ter Velika Britanija.

Slovenija je leta 2015 stavila na dvojec Maraaya.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X