EMA

V Københavnu zadišalo po praženem krompirju in kranjskih klobasah

Naša letošnja evrovizijska predstavnica Tinkara Kovač s svojo ekipo in številnimi sponzorji, kot kaže, ni od muh, saj je te dni v sodelovanju z Vseslovenskim združenjem malih delničarjev na Danskem poskrbela še za celovito predstavitev naše male Slovenije.

Kristjan Verbič, Tinkara Kovač in Tone KajzerFoto: Alesh Maatko

Znova se je namreč zgodil takoimenovalni slovenski dan, ki se je začel z obiskom slovenskega veleposlaništva, kjer nas je vse skupaj prijazno sprejel veleposlanik Tone Kajzer. Poleg naše glavne evrovizijske zvezde pa so se srečanja udeležili tudi nekateri drugi ambasadorji, prav tako pa skoraj vsi, ki v Kobenhavnu spremljamo Tinkaro. Našo Primorko je med drugim na druženju presenetil tudi azerbajdžanski veleposlanik, ki ji je poklonil njihovo tipično (močno) pijačo. Tinkara pa je prejela še nekaj drugih skromnih daril, predvsem pa so ji vsi skupaj zaželeli čim več sreče v drugem predizboru.

Slovenski veleposlanik Tone Kajzer v družbi naše ekipe.Foto: Alesh Maatko
Na obloženi mizi ni manjkalo slovenskih dobrot.Foto: Alesh Maatko

Celotna ekipa se je po sprejemu na slovenskem veleposlaništvu odpravila še v evrovizijski klub Vega, kjer so se zbrani mediji, novinarji ter oboževalci udeležili predstavitve Slovenije ter s tem naših podjetij in blagovnih znamk. Več kot 500 gostov iz številnih držav, ki sodelujejo na izboru, je uživalo tako ob slovenski hrani in pijači, ne nazadnje pa je za pravi glasbeni šov – s posebnim koncertom v živo – poskrbela Tinkara Kovač, ki je z bendom, ki je København prišel kar z avtodomom, predstavila nekaj svojih največjih uspešnic ter tako več kot uspešno združila prijetno s koristnim.

Sprejemu je sledil še slovenski večer v EuroClubu.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button