EVROVIZIJA

V Kijevu so se že začele priprave na Pesem Evrovizije 2017

V prostorih ukrajinske nacionalne radiotelevizije so se te dni prvič srečali predstavniki NTU in evrovizijski nadzornik Jon Ola Sand. Vsi skupaj so spregovorili predvsem o izbiri mesta gostitelja, o varnosti ter finančnih zahtevah ter še o vseh drugih osnovnih zadevah …

Televizija NTU in zveza EBU sta podpisala sporazum, ki med drugim opredeljuje vse glavne vidike in zahteve za organizacijo največjega glasbenega dogodka v Evropi.

Predstavniki zveze EBU so gostiteljem Pesmi Evrovizije 2017 najprej predstavili nekaj primerov dobre prakse, in sicer najbolje organizirane (tako finančno kot organizacijsko) pretekle izbore. Med njimi so izpostavili izbore v Moskvi (2009), Oslu (2010), Malmöju (2013) in seveda niso pozabili na letošnji Stockholm, kjer ni bilo nikakršnih težav.

Srečanje zveze EBU in NTU je potekalo v prostorih televizije NTU.Foto: NTU

Prijavilo se je že kar nekaj mest

Mesto, ki bo gostilo Pesem Evrovizije 2017 bo izbrani na osnovi javnega natečaja. Tisto mesto, ki bo izpolnilo vse zahteve, bo predvidoma 16., 18. in 20. maja 2017 gostilo evrovizijsko tekmovanje. Po vseh verjetnosti bo to glavno mesto Kijev, ki je Pesem Evrovizije že gostilo leta 2005.

Veliko besed je bilo (pričakovno) v zvezi z varnostjo, saj je ta ključnega pomena tako za vse predstavnike, delegacije, kot tudi za novinarje in vse oboževalce. Zahteva zveze EBU je, da morajo biti vsa prizorišča in vse uradne lokacije varne. Da bo vse skupaj potekalo tako mora, bodo (kot je v navadi) ustanovili nadzorni svet Evrovizije, ki bo nadzoroval vse priprave v skladu s pravili in zahtevami. Nadzorni svet, ki se bo srečal 13 in 14. junija v Ženevi, bodo sestavljali: predstavnik zveze EBU, izvršni nadzornik, izvršna producenta preteklih dveh izborov ter še trije člani nacionalnih radiotelevizij.

Ukrajini je novo evrovizijsko zmago pripela Jamala.Foto: Alesh Maatko

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X