EVROVIZIJA

V Kijevu se bodo začele prve vaje; Omarjeve priprave 1. in 5. maja

Po vseh peripetijah se bo v Kijevu s prvimi vajami začelo zares. Sodelujoče države bodo od jutra do večera s svojimi skladbami preizkušale veliki evrovizijski oder kot po tekočem traku. Vsak predstavnik bo imel pred nastopom dve vaji in dve predstavitvi za medije.

Vhod na letošnje evrovizijsko prizorišče.Foto: M&M Production

V Kijevu je zadnje tedne zelo živahno, saj mestne oblasti hitijo s številnimi lepotnimi popravki, popravljajo in asfaltirajo slabe ceste, lepšajo okolico ter še zelene površine. Najbolj živahno pa je pričakovano okrog prizorišča, kjer bo takorekoč zaradi varnosti vse zaprto. Ravno to povzroča kar nekaj jeze stanujočim, ki živijo v neposrednji bližini, saj ne vedo, kaj jih čaka naslednjih 14 dni. Je pa mnogo bolj jasno kaj čaka vse letošnje glasbene predstavnike, ki se bodo borili za naklonjenost komisije in ljudstva.

1816 luči ter 30 kamer (19 v prenosu) bo omogočilo edinstven šov.Foto: M&M Production

Letošnji oder, ki ima v ozadju tisoč kvadratnih metrov LED zaslona, je velik 340 kvadratnih metrov, visok 14 metrov, širok, 70, v globino pa meri 28 metrov. Med nastopi bo samo za odrsko scenografijo skrbelo 40 ljudi, za predprodukcijo pa so porabili že preko osem tisoč ur dela.

Vse tja do uradnega oprtja letošnje Pesmi Evrovizije, do nedelje 7. maja popoldne,  bodo imele sodelujoče države vaje in predstavitve medijem ter oboževalcem. Vsaka država bo imela na velikem odru najprej pol ure časa, na drugi vaji pa dvajset minut. Po obeh vajah tradicionalno sledi še predstavitev medijem, obakrat po dvajset minut. Na odru, ki je težak trideset ton, bo tako živahno od jutra do poznih večernih ur, v času izborov pa skoraj do poznih jutranjih ur. In to vse do zaključka velikega finala 13. maja.

LED zasloni imajo resolucijo 71 000 002 pixlovFoto: M&M Production
Pogled na evrovizijsko dvorano …Foto: M&M Production

Letošnji oder bo omogočil številne efekte, saj je tu 50 pirotehničnih ter 48 ognjenih pozicij ter šest pozicij za meglo. Za dober zvok je v dvorani, kjer je 7.573 sedežev, nameščenih 258 različnih zvočnikov, na voljo pa bo tudi 212 mikrofonov, 18 EIM sistem ter 152 EIM enot (ozvočenje nastopajočih). Za zvok bo sicer skrbelo 34 ljudi, za televizijsko produkcijo pa še 50 ljudi ter dva producenta. Da bi zmanjkalo elektrike ni strahu, saj bo/je na voljo 18 generatorjev, ki dnevno porabijo dvajset tisoč letrtov goriva na dan.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X