EVROVIZIJA

V evrovizijskem Stockholmu tudi švicarska Marilyn Monroe

Svojega predstavnika na Pesmi Evrovizije v Stockholmu je izbrala tudi Švica. Na glasbenem tekmovanju Die Grosse Entscheidungsshow se je predstavilo šest finalistov, zmage pa se je veselila plavolasa pevka Rykka, ki je zapela pesem The Last Of Our Kind.

Izbor je povezoval Sven Epiney, evrovizijski javnosti znan kot
sporočevalec švicarskih glasov na ESC, pa tudi kot žirant, ki je v
oddaji Die Grössten Schweizer Talente pritisnil zlati gumb naši Lini
Kuduzović.

Finalni večer švicarskega izbora za evrovizijsko melodijo je gostila arena Bodensee v majhnem mestu Kreuzlingen.

Nastopilo je šest izvajalcev, ki niso predstavili zgolj tekmovalne skladbe, ampak so izvajali tudi priredbe že znanih pesmi, s čimer so lahko gledalci in strokovna žirija še bolje ocenili njihovo raznolikost in odrski nastop.

Rykka je prepričala s pesmijo The Last Of Our Kind.Foto: Mirco Rederlechner / SRF

Ni manjkala niti Conchita Wurst

Prireditev je s svojim nastopom začela Conchita Wurst s skladbo Firestorm, ki je v spremljevalnem delu nastopila še z zmagovalcem lanskih švicarskih talentov Flaviem Rizzellom. Moči sta kraljica Avstrije in deček združila v njeni zmagovalni skladbi Rise Like a Phoenix, ki jo je Flavio zapel tudi v finalu omenjenega šova.

Gostja večera je bila seveda tudi lanska zmagovalka Mélanie René, ki je bila tudi članic strokovne komisije.

O zmagi sta enakovredno odločala strokovna komisija in telefonsko glasovanje. Največ glasov je zbrala 29-letna Rykka. Med nastopom je bila videti kot morska deklica, po videzu pa spominjala na glasbeno in filmsko divo Marilyn Monroe. Rykka je bila rojena v kanadskem Vancouvru, kjer je tudi odraščala, in sicer v zelo glasbeni družini. Njeno pravo ime je Christina Rieder, njeni predniki pa so bili Švicarji. V Kanadi je obiskovala glasbeno šolo in precej časa potovala po državi kot ulična glasbenica. Medtem je posnela nekaj albumov. Ustalila se je v Švici, dom si je ustvarila na podeželju blizu Zuricha, kjer živi z možem, petimi sostanovalci, mačkom Charlijem in čredo ovac. Plavolaska je na izboru poleg zmagovalne The Last of Our Kind zapela še priredbo uspešnice Love Me Like You Do Britanke Ellie Goulding. Na koncu je bil rezultat sledeči:

  1. Rykka – The Last Of Our Kind
  2. Bella C – Another World
  3. Vincent Gross – Half A Smile
  4. Stanley Miller – Feel The Love
  5. Theo – Because Of You
  6. Kaceo – Disque d’or
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button