V ESC filmu Zgodba ognjene sage tudi Conchita Wurst, Jamala in Netta

Novi evrovizijski film 'Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga (Pesem Evrovizije: Zgodba ognjene sage)', ki je na Netflixu doživel premiero 26. junija, je deležen različnih odzivov. Če na eni strani gledalce moti ameriški pristop k Evroviziji, so na drugi še kako navdušeni oboževalci, ki so z glasbeno parodijo/komedijo več kot zadovoljni.

Evrovizijski film je premiero doživel na Netflixu.Foto: Netflix

Glavni vlogi v filmu Pesem Evrovizije: Zgodba ognjene sage so zaupali Willu Ferrellu in Rachel McAdams, ki si kot lokalna islandska glasbenika, ki ustvarjata pod imenom Larsa in Sigrit, želita sodelovati na Pesmi Evrovizije. Ta želja se jima po spletu različnih okoliščin na koncu na čuden način tudi uresniči.

Vse skupaj se začne v islandskem mestecu Húsavík, kjer ustvarjata Lars Erickssong in Sigrit Ericksdóttir, ki prepevata (bolj kot ne uspešno) pod imenom Fire Saga. A Lars si želi nekaj več. Želi si nastopiti in zmagati na Pesmi Evrovizije. Glasbenika se resnično prijavita na nacionalni izbor, kjer pa zaradi katastrofalnega nastopa ne zmagata. Premaga ju nadarjena Katiana Lindsdóttir, ki pa potem na zabavi, kjer so na ladji zbrani vsi glasbeniki, razen Larsa in Sigrit, doživi nesrečo. Ladja eksplodira (kako ameriško!) ter ubije vse na krovu, zasedba Fire Saga pa avtomatsko postane islandski predstavnik na Evroviziji. Nato se odvijajo prizori, ki smo jih bolj kot ne navajeni tudi na pravem glasbenem tekmovanju.

Will Ferrell, Rachel McAdams in Conchita Wurst v filmu Zgodba ognjene sage.Foto: Netflix
Elina Nechayeva (Estonija 2018) in Conchita (Avstrija 2014).Foto: Netflix

V enem izmed prizorov islandska predstavnika Lars in Sigrit prispeta v Edinburgh na Škotskem, kjer vso pozornost posvečata svoji pesmi in scenskemu nastopu. Poleg tega spoznata tudi ruskega pevca Aleksandra Lemtova, ki je (kako ameriško!) favorit za zmago. Lemtov ju povabi na veliko zabavi v njegovi hiši, kjer ne manjkajo prava evrovizijska imena, kot so Conchita Wurst, Netta, Jamala, Loreen, John Lundvig, Billal Hasani, Jessya Matador, Elina Nechayeva, Anna Odobescu in še Rybak.

Evrovizijski prizor, ki nam je še kako znan ...Foto: Netflix
V filmu ne manjka niti tradicionalno glasovanje.Foto: Netflix

Pod evrovizijski film, ki ga je režiral David Dobkin, se podpisujeta Andrew Steele and Will Ferrell, ki si je med drugim tudi ogledal pravo Evrovizijo v Tel Avivu. Če na kratko strnemo, in tako ne razkrijemo celotne zgodbe, lahko rečemo, da gre za bolj kot ne hollywoodsko zgodbo. V ameriškem filmu, kjer nastopa tudi nekdanji tajni agent 007, Pierce Brosnan, gre za evrovizijsko parodijo, kjer ne manjka kiča, perja ter klasičnih šlagarjev. In glede na to, da je to glasbeni film, lahko skozi zgodbo slišimo 16 različnih skladb, med katerimi bo zagotovo kakšna prejela 12 točk. Ali pač ne?!

Ruski predstavnik, ki pravi da ni gej, ker v Rusiji ni gejev, je favorit za zmago!Foto: Netflix
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

14.1.2021

Pravljičnih sedem za finski izbor

10.1.2021

Hrvaška Dora 2021 brez občinstva?!

1.1.2021

TOP 10: Ruski Little Big ohranja 1. mesto, decembra vse po starem

1.1.2021

ESC TOP 50 (5. del, veliki finale): Najboljši med najboljšimi so ...

30.12.2020

ESC TOP 50 (4. del): Finski Lordi in Verka Serduchka se ne dajo kar tako

Facebook

Twitter