EMA

Usoda Eme negotova, prav tako sodelovanje Slovenije na ESC 2013

Programski svet nacionalne televizije RTV Slovenija je obravnaval predlog programskega načrta (PPN 2013) za prihodnje leto. Če se iz vsebine načrta dotaknemo Evrovizijske melodije oziroma Eme in sodelovanja na Izboru za pesem Evrovizije 2013, nam, vsaj zaenkrat, ne kaže nič dobrega.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Eva Boto, predstavnica Slovenije 2012.Foto: Alesh Maatko

Programski svet nacionalne televizije RTV Slovenija o predlogu načrta ni glasoval oziroma PPN 2013 še ni bil potrjen. Kot smo izvedeli v uredništvo Evrovizija.com, so se številne pripombe svetnikov nanašale ravno na razvedrilni program, pod katerega spada tudi Ema in sodelovanje na Izboru za pesem Evrovizije 2013. RTV Slovenija se je na evrovizijski izbor v Malmeju, kot je povedal Petar Radović, sicer prijavila, a še ni poravnala kotizacije. A tudi tukaj se čas izteka! Nacionalne televizije, ki sodelujejo na evrovizijskem izboru, morajo do 15. decembra 2012 poravnati kotizacijo, sicer se lahko brez kakršnih koli stroškov umaknejo. Plačilo kotizacije je na nek način tudi potrditev, da bo posamezna nacionalna televizija sodelovala na izboru. Izvedeli smo še, da denarja za kotizacijo – govori se o številki 60.000 evrov – ni, vendar naj bi se ekipa razvedrilnega programa prizadevala, da bi našli sredstva za sodelovanje na ESC 2013.

Iz vsega tega lahko sklepamo, da, če bo razvedrilni program našel finačna sredstva – od kje ne ve nihče –, bomo na evrovizijskem odru slišali tudi ime Slovenija. Kot kaže bo vse skupaj znano po 15. decembru 2012, morda celo že prej. Upanje umre zadnje, pravi pregovor …

Se bo evrovizijskemu zemljevidu prihodnje leto pridružila tudi Slovenija?Foto: VladStudio.com
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button