ZANIMIVOSTI & ZGODOVINA

Umrl nekdanji evrovizijski nemški predstavnik Roger Cicero

Jazz pevec Roger Cicero, ki je predstavljal Nemčijo na Pesmi Evrovizije 2007, je umrl zaradi kapi v starosti 45 let. V Helsinkih se je Roger predstavil s pesmijo Frauen regier’n die Welt (ženske vladajo svetu), zasedel pa je 19. mesto.

Roger CiceroFoto: Indrek Galetin

Roger Cicero je bil s glasbo povezan vse življenje, saj se je rodil kot sin
romunskega pianista Evgena Cicera. Med leti 1991 in 1886 je študiral petje jazza v Hilversumu, pridružil pa se je tudi Big Bandu. V letu 2006 je izdal svoj prvi samostojni album Männersachen in 2006, ki je bil prodan v milijonski nakladi, do danes pa je izdal kar sedem albumov.

Roger je leta 2007 zmagal na nemškem nacionalnem evrovizijskem izboru, in sicer s pesmijo Frauen regier’n die Welt, ki sta jo ustvarila Matthias Haß in Frank Ramon. S pesmijo je na Pesmi Evrovizije končal na 19. mestu, po tem glasbenem tekmovanju pa je nadeljeval uspešno kariero, med drugim je leta 2008 nastopil tudi v filmu Hilde, sodeloval pa je v številnih šovih. In ne nazadnje, njegova pesem Für nichts auf dieser Welt je postala še uradna pesem oboževalcev evropskega prvenstva UEFA 2012.  

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X