ESC 2021

Ukrajina stavi na pesem Shum

Znana je četrta pesem, ki jo bomo slišali na Pesmi Evrovizije v Rotterdamu. Skladba Shum prihaja iz Ukrajine, zapela pa jo bo zasedba Go_A. V igri za novo ukrajinsko pesem so bile sicer tri skladbe (Shum, Rano in Tserkovka), strokovna komisija pa se je na koncu odločila za Shum, ki bo sicer do marca dobila še evrovizijsko podobo, dolgo 3 minute.

Ukrajina znova stavi na Go_A.Foto: JSC "UA:PBC"

Za pesem Shum bi lahko dejali, da gre za neke vrste 'obredno' ljudsko skladbo oziroma da gre za, kot so zapisali ob predstavitvi, sodobno interpretacijo arhaične igre z elementi starodavnih magičnih obrednih ritualov.

Strokovno komisijo so tokrat sestavljali nekdanja ESC zmagovalka Jamala, dva glasbenika (Yevhen Filatov, Ruslan Kvinta) ter še dva predstavnika televizije (Yaroslav Lodygin in Dmytro Khorkin).

Glede na to, da trenutna verzija ni v skladu z evrovizijskimi pravili, saj presega tri minute, bodo do marca pripravili novo, evrovizijsko verzijo. Ob tem še spomnimo, da je bila zasedba Go_A izbrana tudi za evrovizijsko edicijo 2020, kjer bi se morali predstaviti s pesmijo Solovey. Letos se bodo naprej predstavili v prvem predizboru, kot Slovenija.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

24.2.2021

Stavnice: Čeprav bodo pesem izdali komaj 13. marca, so že na 1. mestu

21.2.2021

Španija je za Rotterdam izbrala pesem Voy a quedarme

21.2.2021

Finska v Rotterdam pošilja metalce Blind Channel in 'udarno' Dark Side

20.2.2021

Melodi Grand Prix 2021: Zmagovalec je ... na veliko presenečenje TIX

19.2.2021

Tudi Velika Britanija potrdila svojega predstavnika za Rotterdam

Facebook

Twitter