EVROVIZIJA

Turški glasbenik Serhat bo evrovizijski predstavnik San Marina

San Marino, kot kaže, vsako leto znova preseneča. Nacionalna televizija SMRTV se je namreč odločila, da jih bo v Stockholmu zastopal 51-letni turški glasbenik Serhat, ki v svetu sveto šov bizniza in televizije vendarle ni tako neznano ime.

Serhat prihaja iz Istanbula

Iskanje novega predstavnika San Marina se je začelo pred nekaj meseci. Nacionalna televizija je prejela kar nekaj elektronskih sporočil s strani glasbenikov, izvajalcev in ne nazadnje tudi producentov, ki so izrazili željo, da bi zastopali San Marino na Pesmi Evrovizije. Med njim je bil tudi evropska produkcija hiša, ki je predlagala izvajalca, ki je je bil uspešen na nemških in britanskih didžej lestvicah. Nacionalna televizija se je nato odločila, da kontaktira predlaganega izvajalca, beseda je dala besedo in tako so se na koncu odločili, da jih v Stockholmu zastopala turški glasbenik Serhat, ki živi v Istanbulu.

Serhat
Serhat je novi veliki up San Marina. Foto: SMRTV

Predstavnik San Marina na Pesmi Evrovizije 2016, Serhat, ima bogato televizijsko zgodbo. Poleg tega, da se je ukvarjal s produkcijo, ima za seboj tudi televizijski festival Megahit, na katerem sta sodelovali naši evrovizijski predstavniki Tinkara Kovač in Nuša Derenda. Posnel in ustvaril pa je tudi nekaj pesmi, ki so doživele prijeten odziv.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button