NE ZAMUDITE

Tradicionalna Poletna noč v znamenju Big Banda RTV Slovenija

RTV Slovenija je poletno prireditev Poletna noč prvič organizirala na pobudo Jureta Robežnika, in sicer v posvetilo ob smrti Majde Sepe, nadaljevala pa z obeleževanjem obletnic velikih imen slovenske popevke - skladateljev, tekstopiscev, pevcev ... Letos bodo oziroma bomo tako vsi skupaj praznovali 75. obletnico Big Banda RTV Slovenija.

Poletna noč v znamenju 75 let Big Banda RTV Slovenija.Foto: Janez Kotar

Predvečer prvega poletnega dne ponavadi zaznamuje posebno glasbeno praznovanje. Tradicionalni gala koncert Poletna noč, ki ga RTV Slovenija pripravlja v sodelovanju s Festivalom Ljubljana, bo tokrat posvečen osrednjemu nosilcu nastanka in razvoja slovenske zabavne in jazzovske glasbe – nekdaj Plesnemu orkestru Radia Ljubljana, danes Big Bandu RTV Slovenija. Glasbena obdobja, ki so se začela s prvim dirigentom orkestra Bojanom Adamičem in nadaljevala z Jožetom Privškom, bodo predstavili najvidnejši izvajalci, pevci in dirigenti, ki jih je zaznamoval ta edinstveni profesionalni sestav v Sloveniji.

V zadnjih letih so Poletno noč posvetili Atiju Sossu, Majdi Sepe, Eldi Viler, Juretu Robežniku, Mojmirju Sepetu, Dušanu Velkaverhu, Elzi Budau, Jožetu Privšku ... Občasno je bila vsebina Poletne noči oblikovana okrog drugih dogodkov ali deležnikov, pomembnih v tradiciji slovenske popevke ter velikega revijskega orkestra kot sinonima za kakovostno slovensko glasbo, kakovostne in bogate orkestracije ter zrele pevske interpretacije (50-letnici Slovenske popevke, 90-letnici Radia in 60-letnici Televizije Slovenija).

Gala koncert Poletna noč, ki vsako leto nastane v koprudukciji RTV Slovenija in Festivala Ljubljana, je postal že tradicionalna prireditev, ki obuja spomin na bisere iz zakladnice slovenske zabavne glasbe.

Letos se bo, če bo vse po sreči zaradi koronavirusa, odvil 20. junija 2020 na Kogresnem trgu.

Poletna noč je planirana za 20. junij 2020 na Kongresnem trgu.Foto: RTV Slovenija
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

12.3.2020

MMS 2020: Do 14. aprila je odprt razpis za 14 novih poletnih melodij

3.3.2020

Denis Trap: Mislim, da je slovenska glasba primerljiva s svetovno glasbo

9.2.2020

Sanremo 2020 osvojil Diodato, ki bo zastopal Italijo na Pesmi Evrovizije

8.2.2020

Škandal in moški ravs na Sanremu; Bugo sredi nastopa zapustil oder

8.2.2020

Najboljši med mladimi je na Sanremu 2020 postal Leo Gassmann

Facebook

Twitter