EMA

Tinkarina pesem najbolj predvajana pesem minulega tedna

Tinkara Kovač, naša predstavnica na Pesmi Evrovizije 2014, je z zmagovalno skladbo Spet takoj po izboru Ema zavzela vrh lestvice najbolj predvajanih skladb minulega tedna.

Skladba Spet je že v prvem tednu predvajanja prehitela vse tuje uspešnice.Foto: sazas.org
Emo 2014 je osvojila Tinkara Kovač.Foto: Alesh Maatko

Po uradnih podatkih združenja SAZAS, ki zajema 61 radijskih postaj, je skladba Spet že v prvem tednu predvajanja prehitela vse tuje uspešnice in se zavihtela na prvo mesto lestvice najbolj predvajanih pesmi med 10. in 16. marcem 2014. Odkar Sazas objavlja tedensko lestvico 50 najbolj predvajanih pesmi, se še ni zgodilo, da bi katerakoli skladba prehitela tuje uspešnice.

Zmagovalno skladbo izbora Ema 2014, ki bo RTV Slovenija zastopala na letošnji Pesmi Evrovizije, je s telefonskim glasovanjem izbralo televizijsko in radijsko občinstvo. Prvo mesto na lestvici najbolj predvajanih skladb v minulem tednu pa tako izvajalki Tinkari Kovač in spremljevalnim vokalistom daje odlično popotnico za zahtevne in intenzivne priprave na nastop na Pesmi Evrovizije 2014, ki bo med 6. in 10. majem v danskem Københavnu.

Tinkara Kovač bo s spremljevalnimi vokalisti (Manca Špik, Nika Zorjan, Lea Sirk in Raay) na Pesmi Evrovizije 2014 nastopila v drugi polovici drugega predizbora.

Tinkara Kovač je velika zmagovalka Eme 2014.Foto: Alesh Maatko

Intenzivne vaje pred odhodom

Pred odhodom na Dansko Tinkaro Kovač in
spremljevalne vokaliste čakajo še intenzivne vaje in priprave za nastop
na velikem evrovizijskem odru v areni B&W. Spremljevalnim vokalistkam Manci Špik in
Niki Zorjan se bosta na odru 8. maja, v drugem evrovizijskem predizboru, pridružila še Lea Sirk in Raay.

Avtorja pesmi Tinkara Kovač (ki je poleg Tine Piš soavtorica slovenskega besedila) in Raay (avtor glasbe, aranžmaja in producent skladbe) sta ob tem povedala: “Lepo je videti slovensko pesem v slovenskem prostoru na vrhu lestvice najbolj predvajanih pesmi … Zagotovo je bila poleg dobre pesmi največja odskočna deska predvsem predstavitev na izboru Ema. Zahvaljujemo se vsem glasbenim in radijskim urednikom, ki ste s pozornostjo, ki ste jo namenili skladbi Spet, na nek način podprli ustvarjanje kvalitetne slovenske glasbe, ki imajo možnost promocije na glasbenih festivalih nacionalne televizije.

Tinkara Kovač je pred dnevi posnela promocijsko razglednico.Foto: RTV Slovenija
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X