EMA 2019TEL AVIV 2019

Tel Aviv 2019 – 1. dan: Zala & Gašper zavzela galaktično obarvan oder

Napočil je najbolj pričakovan trenutek, vsaj kar se ESC tiče! Zala Kralj in Gašper Šantl sta v Kongresnem centru Expo prvič zavzela evrovizijski oder, saj ju je, tako kot preostale predstavnike prvega predizbora, čakala prva vaja. Vse skupaj je po vnaprej določenem programu potekalo pol ure, nato pa je sledilo še srečanje z mediji in oboževalci.

Prva vaja za Zalo in Gašperja.Foto: Andres Putting

Nastop Zale Kralj in Gašperja Šantla bo, kot smo lahko videli iz prve vaje, precej identičnem tistemu, kar smo videli februarja na našem nacionalnem izboru. Glede na to, da svojo glasbeno zgodbo oziroma glasbeni stil opredeljujeta kot elektronski pop s počasnimi ritmi, bo tako tudi tokrat. Ravno zaradi tega je vsaka njuna interpretacija nekaj posebnega, kar je nekaterim všeč, drugim pa malo manj. Gašper tudi tokrat uporablja napravo sampler, s katero kontrolira zvoke oziroma vse, kar se predvaja v ozadju, poleg tega zaigra še na kitaro. Inštrumentalnemu sozvočju pa se skozi celotno evrovizijsko melodijo pridružuje še Zalin rahlo zasanjani, eterični vokal, kar daje glasbeni zgodbi z naslovom Sebi posebno noto. In kakšni so prvi odzivi oboževalcev? Poglejte video spodaj …

Opomba glede prvih vaj: Prve vaje evrovizijskih predstavnikov za medije in oboževalce javno niso dostopne, ampak se lahko spremljajo le preko zaslonov v novinarskem središču oziroma preko uradnih platformah, npr. na YouTube. Prve vaje so namenjenem predvsem temu, da se izvajalci seznanijo z odrom, da se uskladijo vse kamere, zvok in slika ter preostale še kako pomembne podrobnosti! Dostop do spremljanja dogajanja v živo (v dvorani) imajo le delegacije, predstavniki televizijskih hiš ter organizatorji prireditve (EBU/KAN), ki poskrbijo za enakovredno, korektno in sprotno poročanje.

V ozadju bo glasbeno zgodbo spremljalo barvito galaktično ozadje.Foto: Andres Putting
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button