MALMÖ 2024

Švedska predstavila evrovizijsko ekipo 2024

Švedska televizija SVT je javnosti predstavila ožjo ekipo, ki bo med drugim odgovorna za organizacijo 68. Izbora za Pesem Evrovizije, ki se bo zgodil maja na Švedskem. V katerem mestu bo to je zaenkrat še uganka, saj se je 12. junija 2023 zaključil rok, do katerega so lahko švedska mesta izrazila zanimanje za organizacijo tekmovanja za pesem Evrovizije.

Štiričlanska ožja ekipa

“Zelo sem ponosna in navdušena nad to izjemno nalogo in končno lahko predstavim prve ključne vloge in vodstvo osrednje ekipe, ki bo vodila tekmovanje za pesem Evrovizije 2024. V tem kontekstu je nemogoče najti bolj izkušeno trojico. Občutek, da jih imam v tej velikanski in zelo zapleteni produkciji, je izjemno pomirjujoč,” je ob tej priložnosti dejala izvršna producentka Ebba Adielsson, ki se bo tako začasno umaknila z mesta vodje zabavnega programa na SVT.

Christel Tholse Willers je/bo izvršna producentka, ki bo odgovorna za komunikacijo, tisk, blagovno znamko in dogodek v sodelovanju z mestom gostiteljem. Christel je imela podobno vlogo, ko je Malmö gostil tekmovanje leta 2013, in ima bogate izkušnje v Melodifestivalu, tudi kot izvršna producentka.

Tobias Åberg je v vlogi izvršnega direktorja za produkcijo odgovoren za celotno tehnično produkcijo in je bil del osrednje ekipe tudi v letih 2013 in 2016. Od takrat je zadnjih osem let deloval kot vodja produkcije oziroma tehnični strokovnjak v produkcijah tekmovanja za pesem Evrovizije. Nazadnje je sodeloval z BBC v Liverpoolu.

Ne nazadnje je tu še Johan Bernhagen, ki je bil skupaj z Martinom Österdahlom leta 2016 izvršni producent tekmovanja, leta 2013 pa vodja produkcije v Malmöju. Tokrat bo izvršni producent, skupaj s Tobiasom Åbergom pa bo odgovoren za finance in celotno tehnično produkcijo.

SVT ekipa 2024
Johan Bernhagen, Christel Tholse Willers, Ebba Adielsson in Tobias Åberg. Foto: SVT

Preostalo širšo ekipo bodo predstavili kasneje.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button