FESTIVALI

Sunčane skale: Marcin Mrozinski se veseli nastopa v Črni gori

Na Sunčanih skalah bomo letos lahko slišali kar nekaj evrovizijskih glasbenikov. Med njimi je tudi Marcin Mrozinski, poljski predstavnik iz leta 2010, ki bo tokrat zapel skladbo Is that a real love.

Marcina se slovenski bralci verjetno spomnite z Evrovizije v Oslu.Foto: Arhiv izvajalca

Vesel sem, da sem prvi poljski predstavnik na tem festivalu.

O Črni gori, tamkajšnjih ljudeh ter o prireditvi sem slišal same lepe stvari in komaj čakaj, da se Sunčane skale začnejo.

Prepričan sem, da se bom imel lepo.

Marcin Mrozinski o razlogih za nastop v Herceg Novem

Poljski pevec pričakuje, da bo potovanje v Črno goro lepa izkušnja: “Rad obiskujem nove države in v Črni gori za zdaj še nisem bil. Leta 2011 sem že bil v Bosni in Hercegovini, kjer sem spoznal čudovite ljudi. Tudi na Evroviziji sem se spoprijateljil z ljudmi iz te regije, zato se veselim druženja z znanci in kolegi.” Na Sunčanih skalah se bo predstavil s poletno skladbo Is that a real love. “Na festivalu bom predstavil skladbo, ki je delo Marcina Nierubieca. On je napisal tudi mojo evrovizijsko skladbo Legenda. Besedilo za tokratno pesem, Is that a real love, sem napisal sam. Pesem je zelo radijska. Upam, da jo bomo pogosto slišali in da vam bo všeč,” je razložil.

Čeprav se ni uspel uvrstiti v veliki finale, pravi, da je bil evrovizijski izbor zanj čudovita izkušnja, ki bi jo še kdaj ponovil: “Z veseljem bi še kdaj nastopil na Evroviziji! Če me bodo Poljaki ponovno izbrali za svojega predstavnika, sem pripravljen na nov izziv. Moja nova skladba bi bila precej drugačna kot je bila Legenda, bolj pop in v hitrejših ritmih. Želel bi preprosto in simpatično melodijo ter zanimiv nastop, poln energije. Evrovizijo obožujem, saj me nanjo vežejo zelo lepi spomini. Upam, da bo Poljska kdaj dobila priložnost, da organizira ta festival.

Back to top button
X