FESTIVALI

Sunčane skale: Aleksandar Belov se vrača s pesmijo Sve je ljepše u dvoje

Aleksandar Belov je glasbenik, ki se je – tako kot nekateri evrovizijski glasbeniki – širšemu občinstvu prvič predstavil v resničnostnem šovu Operacija Triumf leta 2009. Od takrat je predstavil petnajst skladb in nastopil na nekaterih regionalnih festivalih.

Aleksandar BelovFoto: Arhiv izvajalca

Pesem, ki jo bo Aleksandar tokrat zapel v Črni gori, se imenuje Sve je ljepše u dvoje. “Poletje je primerno za pozitivno in živahno glasbo. Občinstvo raje posluša vesele pesmi, zato smo se z ekipo odločili, da tudi mi predstavimo tipično poletno pesem,” je povedal makedonski pevec, ki bo svojo skladbo predstavil v hrvaškem jeziku.

Menim, da glasba ne pozna mej. Za skoraj vse moje pesmi v makedonščini sem pripravil tudi srbske oziroma hrvaške različice. Tako kot lani se bom v Herceg Novem tudi tokrat predstavil z različico, namenjeno širši regiji, skladbo v materinem jeziku pa hranim za makedonsko občinstvo. Videospot za skladbo, ki ga bom predstavil na festivalu, sem posnel za obe verziji,” je razložil.

Aleksandar pravi, da nastop na Sunčanih skalah že nestrpno pričakuje: “Sodelovanje na tako pomembnem festivalu je velika izkušnja, ki ponuja veliko kvalitetne glasbe, nova poznanstva ter zabavo. Vesel sem tudi, da bom lahko ponovno obiskal Herceg Novi, ki je še posebej poleti čudovit.” Glasbenik dodaja, da pred nastopom nima posebnih pričakovanj, saj želi le, da svojo skladbo dobro predstavi regionalnemu občinstvo. “Želim si, da bi izpolnil pričakovanja poslušalcev. Glasovanje mi ni tako pomembno,” je zaključil.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X