EMA

Stockholm 2016: Se Sloveniji obeta najboljši evrovizijski odrski nastop?

ManuElla je v oddaji Vikend paketu s svojim partnerjem Marjanom Hvala, ki je tudi soavtor letošnjega slovenskega evrovizijskega upa Blue and Red, zaupala skrivnosti svojega nastopa, ki se bo odvil 12. maja v švedskem Stockholmu. In kakšen bo njen nastop?

ManuElla 2016: Zmaga na EmiIntervjuPromo fotoObleka in nastopNova verzija
Slovenija letos stavi na ManuEllino pesem Blue and red.Foto: Žiga Mihelčič

Kot je že pred časom v radijskem nočnem intervjuju zaupala, ji bo obleko sešil uveljavljeni slovenski modni ustvarjalec – David Hojnik (DH Fashion), ki je za oder EME že ustvarjal, za Pesem Evrovizije pa še ne. Ena izmed njegovih pomenljivih oblek EME, naj spomnimo, je Majina obleka z EME 2014, ko je kot ‘interval act’ predstavila svoj nov angleški singel, Close to you. In kakšno obleko bo David prispeval ManuElli? Obljubila je, da precej drugačno od Emine – nosila bo belo obleko z dolgimi rokavi, obleka pa do okrašena s ‘črnimi detajli’ … “Nastala je elegantna, dolga bela kreacija, lahkotna, nekako nebeška, ki ponazarja ‘allay’ del pesmi, za kontrast pa sem vključil tudi črne usnjene detajle, ki nekako ponazarjajo dve barvi v pesmi. Obleka bo mladostna in pisana ManuElli na kožno, kar je tudi zelo pomembno,” je zaupal Hojnik. Kot kaže bo tako letošnja oprava sledila slovenski evrovizijski tradiciji dolgih oblek – naj spomnimo: Evina (2012), Tinkarina (2014) in Marjetkina (2015) obleke so bile dolge.

Priljubljena voditeljica Bernarda Žarn je za več podrobnosti o ManuEllinem evrovizijskem nastopu preko Skypa povprašala kar odgovornega za nastop, tj. Anže Škrube. Zaupal je kar nekaj skrivnosti in elementov, ki so jih v ManuEllin nastop skrbno vložili. Tako sedaj uradno vemo, da bodo na odru (sicer v ozadju) poleg naše plavolaske stali štirje spremljevalni vokalisti, Marjan Hvala, Karin Zemljič, Lea Sirk in Mitja Bobič. Naj spomnimo, da so zadnji trije bili letošnji spremljevalni vokalisti DSZG-ja (Dnevi slovenske zabavne glasbe), kjer smo se lahko prepričali v njihovo kvaliteto. In naj dodamo še, da bo to drugi nastop Sirkove in Zemljičeve v vlogi spremljevalnih vokalistk na Evroviziji, medtem ko bo za moški del postave debitantski.

ManuElla in David Hojnik.Foto: Alesh Maatko

Odrski nastop v Stockholmu

“Odrski nastop je zgrajen z veliko vizualnimi učinki. Elementi, ki so glavni pri tem nastopu, so LED-zaslon, uporabimo veliko barvnih tonov pri lučeh, ognjemet, veter – vsi ti elementi dodajo dodatno vrednost nastopu,” je pojasnil koreograf slovenskega nastopa na pesmi Evrovizije Anže Škrube, ki je v ekipo poklical tudi danskega akrobata Jannik Baltzer Hattela, ki je v svoji karieri nastopil v številnih televizijskih oddajah. Svoje vrline pa je predstavil tudi že pred dansko kraljevo družino.

Jannik Baltzer Hattel

“Je eden najboljših gimnastičarjev na Danskem in sem zelo vesel, da ga imamo v ekipi. Glede njegovih trikov se pustite presenetiti, saj boste videli na dan nastopov, kaj bo izvajal. Je pa vse povezano v celoto in menim, da bo super funkcioniralo,” je še pojasnil Škrube.

Kakšen bo še ManuEllin nastop? Anže je razkril, da bodo med nastopom uporabili veliko barv, “ki bodo podprli energijo pesmi, v ManuEllo bo pihljal veter, na odru pa se ji bo pridružil uveljavljeni Jannik Baltzer Hattel, ki deluje pod umetniškim imenom No Limits Acrobatics. Obljublja, da bo nastop zelo dobro zrežiran in da bo imel zelo dodelano koreografijo – ManuElla sicer ne bo plesala, bo pa uporabljala t. i. »naučene kretnje«. Za piko na i pa bo letos Slovenija debitirala na področju evrovizijske pirotehnike: med ManuEllinim nastopom bodo sprožili ognjemet!

ManuElla pa je tekom pogovora še razkrila, da so v studiu RTV-ja posneli njen obraz, ki se bo predvajal čez velik evrovizijski LCD televizor za njo. Tako bodo med njenim nastopom predvajali poglede njenih oči, premikanja njenih ustnic, kar ManuElla komentira, da bo izpadlo “zelo zapeljivo“. Za nameček pa ManuElla te dni snema videospot na pesem Blue and Red, ki bo luč sveta ugledal konec aprila.

Bodo pirotehnika, scenska dodelanost in country glasba dovolj za preboj v finale? Bo ManuElli uspelo Slovenijo tretjič zaporedoma popeljati v finale? To bomo izvedeli 12. maja, a z gotovostjo lahko rečemo, da se nam obeta eden izmed najbolj dodelanih slovenskih evrovizijskih nastopov v zgodovini našega sodelovanja na tem eminentnem festivalu.

ManuElla je po pogovoru zapela svojo evrovizijsko uspešnico, kar lahko preverite v spodnjem videoposnetku.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X