EVROVIZIJA

Stockholm – 1. dan: Otvoritev novinarskega središča in prve vaje

Vsi ljubitelji Pesmi Evrovizije smo vendarle dočakali težko pričakovani dan, ko se je z uradnim odprtjem novinarskega središča ter s prvimi vajami začelo letošnje glasbeno tekmovanje. V novinarskem središču je prostora za več kot 900 novinarjev, svoj velik prostor pa imajo tudi oboževalci …

Vsaka država bo imela v konferenčni dvorani dve novinarski konferenci, dodatno pa pa so na voljo tudi takoimenovane sobe za intervjuje, kjer ima lahko vsak posameznik pogovor s katerim koli letošnjim evrovizijskim predstavnikom, s tem da je potrebno vsak intervju predhodno ‘rezervirati’, saj je za največje favorite ponavadi vrsta izjemno dolga.

Novinarjem in različnim medijen je tudi letos je na voljo moderen multimedijski center, ki je v sklopu arene Globe, kjer se bo zgodil veliki izbor. Vsak akreditirani novinar in oboževalec ima v novinarskem središču, kjer lahko naenkrat ustvarja najmanj 900 ljudi, na voljo svoj poštni nabiralnik in prosto delovno površino. Za spremljanje novinarskih konferenc je tu še konferenčna dvorana, kjer je prostora za 500 oseb, vse skupaj pa se lahko v dvorani, kjer je tudi brezplačen Wi-Fi, spremlja še na velikih zaslonih. Poleg tega so tu še radijski in televizijski studii, restavracija in prostor za prijeten klepet ter druženje.

V novinarskem središču je prostora za 900 ljudi.Foto: Alesh Maatko
Alesh Maatko v press centru.Foto: Denis Živčec

Poleg vsega tega je tu še več sto prostovoljcev. Njihove vloge so zelo različne, eni so prisotni pri akreditacijah ter v velikem novinarskem središču, na razlinih vstopnih informacijskih točkah po areni, drugi spremljajo delegacije ali pa so na voljo za dodatna pomoč.

Z vsemi varnostnimi kontrolami je poskrbljeno tudi za varnost. Organizatorji so tako, kot kaže, več kot pripravljeni na največje glasbeno tekmovanje. Kako da ne, saj gre za Švedsko, kjer je Pesem Evrovizije izjemno priljubljena.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button