ZABAVNO & DRUŽABNO

Številne zvezdniške potegavščine v glasbenih videospotih

V glasbeni industriji se obrača ogromno denarja. Spletni portal statista.com poroča, da je v letu 2013 svetovna glasbena industrija pridelala kar 47 milijard dolarjev, zato niti ne čudi, da si lahko glasbeniki privoščijo marsikaj.

Tudi, na primer, angažiranje svetovnih zvezdnikov, da igrajo v njihovih video spotih. Plača takega zvezdnika ni večja težava, saj naj bi založnik za svetovno uspešnico porabil več kot milijon evrov, kot poroča portal siol.net. Za vas smo pripravili nekaj najbolj slavnih zvezdnikov, ki so se pojavili v glasbenih videospotih.

Zach Galifianakis v Not About Love

Zvezdnik Prekrokane noči je imel pred svojo filmsko uspešnico že veliko navdušenih fanov, ki so mu zaradi njegovih edinstvenih komedij kultno sledili. Igralec je zaslovel predvsem s svojim posebnim komičnim stilom, ki ga pokaže tudi v reklami za Absolut Vodko. Veliko ljudi je oboževalo njegovo oddajo na glasbeni televiziji VH1, za katero je prejel tudi Emmyja. Američan je igral tudi v filmu Birdman ali nepričakovana odlika nevednosti, ki je prejel štiri oskarje in še kopico drugih nagrad. V glasbenem videu Fione Apple, Zach na različnih lokacijah izgovarja besedilo pesmi, pevka Fiona pa mu sledi. Zach pa v videu pokaže tudi svoje plesne sposobnosti.

Zach GalifianakisFoto: www.huffingtonpost.com

Bruce Willis v Stylo

Akcijski super junak, Bruce Willis, že desetletja polni naše televizijske ekrane in z atraktivnimi monologi zabava svoje občinstvo. Najbolj poznan je po svoji vlogi Johna McClaneja v filmu Umri pokončno, v svoji karieri pa je igral v več kot šestdesetih filmih. Igralec, ki je letos dopolnil 60 let, pa se je leta 2010 pojavil tudi v glasbenem videospotu skupine Gorillaz. Sodeloval je pri snemanju videa za pesem Stylo, ki je se pojavila na albumu Plastic Beach. Bruce je nastopil v svojem slogu, saj je video parodija na njegovo vlogo v filmu Umri pokončno. V glasbenem videu Willis zasleduje nepridiprave v pravem ameriškem avtomobilskem zasledovanju. V sceni seveda ne manjkajo niti pištole in brzostrelke, Willis pa na svoje zadovoljstvo nepridiprave požene prek pečine. To sicer ni Willisov prvi video, saj je leta 2013 zaslovel v reklamnem oglasu televizijskega ponudnika Sky, v katerem je oglaševal ponudnikovo širokopasovno povezavo.

Bruce Willis v StyloFoto: myjestik.com

Daniel Negreanu v Waking up in Vegas

Režiser glasbenega videa popularne uspešnice Waking up in Vegas, se je odločil, da bo video priredil skladbi. V videu je tako viden celoten glamur Las Vegasa. Poleg Katy Perry v njem nastopa igralec Joel David Moore, celoten videospot pa se dogaja v Las Vegasu, z resničnimi igralnimi avtomati in Lamborghinijem Murcielagom, s katerim Perryjeva drvi po vegaških ulicah. A to za režiserja, Josepha Kahna ni bilo dovolj. Da bi bil videospot še bolj zvezdniški se je odločil angažirati tudi priljubljenega igralca pokra, Daniela Negreanuja. Kanadčan je v poker svetu najbolj poznan po svojem izjemnem talentu, ki mu je prinesel dva naslova svetovnega poker prvaka in šest WSOP zapestnic. Negreanu v video spotu igra poker, a izgubi proti pevki in njenemu izbrancu, ki tako osvojita milijone.

Daniel NegreanuFoto: how-rich.org

Johnny Depp v Into the Great Wide Open

Johnny Depp je nase prvič opozoril z vlogo v filmu 21 Jump Street, ki je izšel leta 1987. Štiri leta kasneje se je Depp pojavil v glasbenem video spotu Toma Pettyja in the Heartbreakersev. Depp v videu igra Eddie-ja Rebela, ki se po končani srednji šoli preseli v Hollywood. Tam se njegovo življenje seveda obrne na glavo. Najprej dobi tetovažo, nato še punco, kmalu pa se pridruži lokalni glasbeni sceni. Eddie uspe v glasbeni industriji, postane prava zvezda, a mu podvrženost alkoholu in težave z obvladovanjem jeze na koncu uničijo sloves in njegov imidž.

Johnny DeppFoto: thecorrectness.com

Jennifer Love Hewitt v Hero

Zvezdnica filma Vem, kaj ste zakrivili lansko poletje (I know what you did last summer), Nune pojejo in podobnih najstniških filmov, Jennifer Love Hewitt, je leta 2001 dobila priložnost sodelovati s priznanim glasbenim latino loverjem, Enriquejem Iglesiasom, ki je sicer znan tudi po svoji liniji parfumov. V glasbenem video spotu za pesem Hero, igra njegovo izbranko. Iglesiasa, ki v videu igra poštenega nepridiprava, lovi skupina mož, ki jih vodi Mickey Rourke, a Enrique ne bi bil pravi latino lover, če ne bi med begom našel še časa za poljubljanje prikupne mladenke. Par sicer na koncu ulovijo pred cerkvijo, kar vodi do dramatičnega zaključka v katerem heroja tudi ubijejo.

Jennifer Love Hewitt Foto: ning.com

Andrew Garfield v We Exist

Andrewa Garfielda najbolje poznamo po svoji vlogi Neverjetnega Spidermana, lani pa je nastopil v nekoliko drugačni vlogi. Garfield je v videospotu skupine Arcade Fire namreč igral transeksualca, ki ne ve natančno, kateri spol mu bolj pristaja. V spotu za pesem We Exist Andrew najprej obleče ženski kostim, si nadene lasuljo in se pripravi za dolgo noč. Odide v lokalni bar, kjer ga barski pijančki najprej nadlegujejo, nato pa še pretepejo. V glasbenem videu Garfield tudi zapleše, ter si oder deli s skupino Arcade Fire, ki izvaja pesem We Exist.

Andrew GarfieldFoto: hitfix.com
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button