Stella s pesmijo Kriptonit proslavlja svoj 21. rojstni dan

Simpatična mlada ustvarjalka Stella, ki je med drugim tudi letošnja nominiranka za zlato piščal v kategoriji novinec leta, nam na svoj 21. rojstni dan predstavlja nov video za pesem Kriptonit z albuma Ta neki neki.

Pesem Kriptonit si je metaforo sposodila pri Supermanu in jo postavila v ljubezenski kontekst. Kriptonit je v filmu zeleni kristal, ki predstavlja junakovo edino šibko točko. "V moji pesmi pa je šibka točka ljubljena oseba. 'Mogoče ne moreva bit, jaz sem zate kriptonit,' so besede, ki zame najbolj povzamejo občutek odtujenosti, ko se nekdo naveže nate hitreje ali močneje, kot se ti nanj. Ko te je strah, da bi nekoga ranil, ne zato, ker ga ne maraš, ampak le zato, ker ga nimaš enako rad. 'Oprosti, ker prehitro sem ti rekla, da bom tvoja.'"

Stella sebi za 21. rojstni dan, vam pa kar tako, podarja video in pesem Kriptonit. Edina nominiranka za zlato piščal v kategoriji novinec leta še vedno pridno polni radijski eter s skladbami Ta neki neki, Muza in Ocean, po odličnem prvem albumu, ki je navrgel že pol ducata singlov, pa ustvarja nove pesmi.

"Lani sem si za rojstni dan podarila skladbo Ko ugasnil si luči, a je bil razlog za to drugačen kot letos. Lani zaradi vsem dobro znanih okoliščin nisem priredila rojstnodnevne zabave, zato je snemanje nadomestilo zabavo, izid pesmi pa darilo. Letos pa kljub temu, da bom imela zabavo, nadaljujem s tradicijo. Ker pa sem trmasta, bom mogoče izdajala pesem za pesmijo vsako leto na svoj rojstni dan do stotega leta starosti," se v svojem značilnem slogu pošali te dni v kodre malo manj pisana Špela Jezovšek - Stella.

Tako besedilo kot glasbo za pesem 'Kriptonit' je napisala Stella sama, pri aranžmaju in produkciji pa ji je na pomoč priskočil tudi odlični Blaž Hribar.

Stello smo spoznali v šovu Ema Freš.Foto: Rok Mlinar
Špela Jezovšek - StellaFoto: Rok Mlinar

Idejo za video, ki ga je posnela zdaj že dobro utečena ekipa, je prispevala maskerka Neža, filmček pa sledi zgodbi oz. vsaj občutkom pesmi. Zgodba o prenagljeni ljubezni, ki ne narašča obojestransko in ne premaga vseh ovir. Na žalost pa je Stella v videospotu to ugotovila šele na dan poroke.

"Moj najljubši del je bila vožnja z avtom. Obožujem hrošče. Ko sem bila majhna, smo imeli svetlo modrega, in še danes mi je to najbolj prisrčen model avtomobila. Moja cimra Maša ve, da vsakič, ko vidim kakšnega na cesti, to dejstvo z velikim veseljem in zelo na glas izpostavim. V videu sva se tako z Mašo skupaj malo zapeljali v črnem hrošču po čudoviti kulisi kobilarne Lipica."

Sorodne novice

21.6.2021

Tinkara med začetkom in koncem

18.6.2021

Kakšen stilski preobrat napoveduje evrovizijka Martina Majerle?

17.6.2021

Alenka Godec vabi na morje

17.6.2021

Neisha na ALEJI SKY odprla pestro koncertno poletje; sledi UMcoustic

16.6.2021

Razkrita druga glasbena LEGENDA: Vili Resnik

Facebook

Twitter