FESTIVALI

Štajerka Leja slavila v Kopru

Leja Leutgeb iz Svete Trojice v Slovenskih goricah je svojo prvo pesem posnela ko je štela šele devet let. Takrat se je predstavila na festivalu FeNS, in sicer v otroški kategoriji kjer je osvojila četrto mesto. A to ni bil njen zadnji nastop na tem festivalu, ravno obratno …

Leja LeutgebFoto: Jože Leutgeb

Predlani je začela delovati pod mentorstvom Anite Kralj, katera ji piše tudi pesmi ter se s pesmijo Dovolj mi je (tandem Anita Kralj in Danaja Rožmarin) predstavila na festivalu FeNS v otroški kategoriji in osvojila 2. mesto ter kasneje Slovenijo zastopala na festivalu v Makedoniji.

Skupno sodelovanje, skupni uspehi

Naj opomnimo, da se avtorski tandem Kralj/Rožmarin vedno bolj
uveljavlja, saj sta punci napisali tudi pesem Kjer včasih smo bili doma v
izvedbi Anite Kralj, ki je postala uspešnica na številnih radijskih
postajah po Sloveniji.

Letos je imela Leja veliko več sreče, saj je s pesmijo Da boš tu slavila v Kopru, in sicer v najstniški kategoriji. Otroci in najstnice ponavadi opevajo simpatije, šolo, morje, sonce, Leja pa je izstopala, saj je prepevala o razbiti družini, ki jih je žal vedno več. Čudovita melodija magistre glasbene umetnosti Anite Kralj, čustveno besedilo pravnice Danaje Rožmarin in lep glas Leje Leutgeb je kombinacija, ki je marsikomu privabila solzo iz oči. Za aranžma pesmi je poskrbel Jože Vučko, pri katerem je bila pesem tudi posneta, spremljevalni vokali pa so last Anite Kralj.

Podelitev nagrade Leji Leutgeb.Foto: Jože Leutgeb
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button