MALMÖ 2024

Srbija že zbira pesmi za Malmö

Zadnji rok je 1. november 2023

Srbska nacionalna radiotelevizija RTS bo pričakovano sodelovala tudi na Pesmi Evrovizije leta 2024 na Švedskem. RTS bo tako svojega novega predstavnika izbrala na priljubljenem izboru Pesma za Evroviziju.

Javno povabilo

Televizija RTS tako že vabi vse zainteresirane glasbenike, da se odzovejo javnemu povabilu, ki je odprt do 1. novembra 2023. Izvajalci in skladatelji, ki želijo sodelovati na srbskem nacionalnem izboru, lahko to storijo preko spletnega obrazca tukaj.

Srbija
Srbija izbire preko izbora Pesma za Evroviziju. Foto: RTS

Do 1. novembra 2023

Izmed prijav, ki bodo prispele na razpisani natečaj, bo komisija glasbenih urednikov RTS izbrala skladbe zgolj na podlagi njihove umetniške kakovosti. “Če nobena skladba ne ustreza zahtevani glasbeni kakovosti, ima RTS pravico do samostojne izbire skladbe,” so zapisali. V pravilniku je med drugim (poleg splošnih evrovizijskih pravil)  zapisano, da je lahko na odru šest glasbenikov, poleg tega pa lahko avtorji za izvajalce izberejo le državljane Republike Srbije, besedilo pesmi pa mora biti napisano v jezikih (najmanj 51 %), ki so v uradni rabi v Republiki Srbiji.

Novi srbski predstavnik bo izbran s kombiniranim glasovanjem ljudstvo in stroka, in sicer v enkovrednem razmerju 50:50. Tako kot za ESC 2023, kjer je na koncu prepričal Luke Black, ki je nato v Liverpoolu zasedel 24. mesto.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Izvor
Srbska televizija RTSSrbska televizija RTS - Pravilnik izbora
Twitter
Back to top button