FESTIVALI

Split 2014: Klapa Rišpet osvojila bronastega galeba

Po lanski zmagi na Splitskem festivalu je preteklo nedeljo klapa Rišpet znova osvojila bronastega galeba oziroma tretjo nagrado občinstva s svojo novo pesmijo Ne more vrime.

Klapa Rišpet na letošnjem Splitskem festivalu.Foto: Jure Ravlić

Pero Kozomara, obenem tudi avtor zmagovalne skladbe letošnjega Splitskega festivala, je osvojeno nagrado preprosto in iskreno pokomentiral: “Ne more biti bolje!” V zadnjih dveh letih je namreč z vsemi osvojenimi nagradami na Splitskem festivalu dosegel velik uspeh. “V posebno zadovoljstvo in užitek nam je vsako leto, odkar smo se leta 2011 povezali v Klapo Rišpet, nastopiti na Splitskem festivalu na Prokurativah, festivalu, ki je svojevrstna institucija in del kulturne zgodbe mesta. Po lanski zmagi, ko smo s skladbo Ćaća osvojili grand prix nagrado Splitskega festivala – najbolj pomembno prvo nagrado po izboru občinstva, smo se letos predstavili s prelepo ljubezensko balado Ne more vrime, splitsko občinstvo pa nam je znova pokazalo naklonjenost in nam z glasovi podarilo tretje mesto. Štejemo si v neizmerno čast, da poslušalci kontinuirano spremljajo naše delo in pesmi, kar dokazujejo tudi s številno obiskanostjo naših koncertov ter glasnim prepevanjem na njih, tako pesmi Ne more vrime kot tudi ostalih Rišpetovih pesmi, ki so jih vzeli za svoje,” nam je o prvih vtisih z nedeljskega Splitskega festivala še povedal Pero Kozomara, ki je idejni vodja in avtor skladb Klape Rišpet.

Klapa Rišpet osvojila bronastega galeba.Foto: Jure Ravlić
Klapa RišpetFoto: Jure Ravlić

In kaj Klapa Rišpet pravi o načrtih v Sloveniji? “Klapa Rišpet je v poplavi novodobnih (modernih) skupin s staro dalmatinsko glasbo kvalitetno odskočila in v kratkem času postala prepoznavna po vsej državi. Upam, da bodo naše pesmi našle tudi pot v srca poslušalcev zunaj naših meja, tudi v Sloveniji. Želimo si, da bi nas Slovenke in Slovenci vzljubili ter spoznali naše pesmi. Res se veselimo povabila na nastope.” Naj vas spomnimo, da so dalmatinski slavčki (kot Klapo Rišpet mnogi radi imenujejo) videospot za pesem posneli s prelepo Fani Čapalijo v Trogirju.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X