SANREMO

Spektakularen začetek Sanrema; Aplavzi za Al Bana in Romino Power

70. festival Sanremo 2020 se je pričel tako kot se je pričakovalo – pompozno ter glamurozno. Že uvodna scenografska točka, ki jo je otvoril voditelj in umetniški direktor Amadeus je gledalcu namignila, da bo to – kar se tehnike in luči tiče – večer presežkov. In res je bilo, saj so obiskovalci z aplavzi nagradili prav vse sodelujoče tega večera …

Al Bano & Romina Power sta prejela stoječe ovacije.Foto: RAI

Še najbolj so bili obiskovalci v prepolnem gledališču Ariston, kjer potekal Sanremo2020, navdušeni nad duetom Al Bano & Romina Power, ki sta nas skozi venček melodij (Nostalgia canaglia, Ci sarà, La siepe in Felicità) vrnila v čas najlepših popevk, poleg tega pa sta predstavila tudi novo melodijo Raccogli l’attimo, ki je prav tako pobožala gledalce in poslušalce. Poleg njiju je s čustvenim nastopom navdušil tudi Tiziano Ferro, ki je zapel dve legendarni italijanski popevki.

Tiziano Ferro je poskrbel za dve čudoviti interpretaciji.Foto: RAI

Tiziano je najprej odpel legendarno Nel blu dipinto di blu (Domenico Modugno), nato pa še pesem od Mie Martini, Almeno tu nell’Universo, ob kateri so tudi pevcu pritekle solze.

Skozi drugi večer bomo spoznali štiri mlada imena, ki se bodo pomerili v dveh dvobojih (Martinelli & Lula in Fasma ter Marco Sentieri in Matteo Faustini), poleg tega pa se bo predstavila še preostala polovica znanih glasbenikov, in sicer Piero Pelu, Ellettra Lamborghini, Enrico Nigiotti, Levante, Pinguini tattici nucleari, Tosca, Francesco Gabbani, Paolo Jannacci, Rancore, Junior Cally, Giordana Angi ter Michele Zarrillo.

Kaj pa ostali glasbeniki? V kategoriji mladih glasbenikov (predstavili so se v dveh duetih) sta bila najbolj uspešna Tecla Insolia in Leo Gassmann, med uveljavljenimi glasbeniki pa se je tokrat predstavila prva polovica. Po zaključku vseh pesmi je svoje glasove (prek elektronskega sistema glasovanja) oddala demoskopska žirija, ki jo sestavlja 300 glasbenih oboževalcev, ki so glasovali iz svojih domov. Rezultat prvega večera je bil naslednji (izvajalci so navedeni po vrstnem redu): Le Vibrazioni, Elodie, Diodato, Irene Grandi, Marco Masini, Alberto Urso, Raphael Gualazzi, Anastasio, Achille Lauro, Rita Pavone, Riki ter Bugo & Morgan.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button