EVROVIZIJA

Špance pretresa nacionalni izbor; vpitje in dretje ob izenačenju glasov

Španci so skozi nacionalni izbor Objetivo Eurovisión 2017 izbrali novega predstavnika. To je po izenačenju vseh točk in po mučnem ter dramatičnem zaključku postal 20-letni Manel Navarro, ki bo v Ukrajini predstavil pesem Do It For Your Lover.

Končni rezultat španskega izbora 2017.Foto: YouTube / Zajem zaslonske slike

Na španskem izboru se je tokrat predstavilo šest glasbenikov, najbolj napeto je postalo na koncu, ko sta Manel in Mirela zbrala vsak po 58 točk (seštevek telefonskega glasovanja in glasovanja žirije). Mnogi si bili sicer prepričani, da bo zmagovalka Mirela, saj je osvojila večje število točk pri ljudstvu, namreč takšno pravilo ob izenačenju velja v mnogih državah. A pri Špancih ne ravno, saj je na koncu odločal glas strokovne komisije. Kako se je ob dretju in vpitju vse skupaj razpletlo, pa v video prispevku spodaj …

Po razglasitvi rezultatov je na koncu slavil Manel Navarro.Foto: Raúl Tejedor (RTVE)

Manel je pri žiriji skupaj osvojil 34 točk, Mirela 22. Pri ljudstvu pa je Mirela osvojila 36 točk in Manel 24. V seštevku sta imela vsak po 58 točk, tako da je bil v dramatičnem razpletu odločilen glas tričlanske žirije (2:1 za Manela).

Tekmovalci izbora Objetivo Eurovisión 2017:

  1. Manel Navarro – Do It For Your Lover (58)
  2. Mirela – Contigo (58)
  3. LeKlein – Ouch (52)
  4. Maika Barbero – Momento Crítico (41)
  5. Mario Jefferson – Spin My Head (40)
  6. Paula Rojo – Lo Que Nunca Fue (39)
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button