FESTIVALI

Slovenska popevka: O katerih rečeh govori Manca Špik?

Manca Špik se bo na letošnjem festivalu Slovenska popevka, pod zaporedno številko tri, predstavila z avtorsko skladbo To so te reči, saj je prispevala glasbo. Besedilo je napisala Barbara Pešut, aranžma za popevko pa je naredil Aleš Avbelj.

Foto: Tibor Golob

Manca Špik velja za eno izmed najbolj priljubljenih in priznanih slovenskih glasbenih izvajalk zadnjih let. S svojo odkritosrčnostjo, izjemno odrsko energijo, sproščenim nastopom, odličnim petjem in ne nazadnje zapeljivim stasom vedno znova poskrbi za izvrstno vzdušje med publiko.

Manca je nastopila na vseh odmevnejših slovenskih glasbenih festivalih. Trikrat je tekmovala na EMI, štirikrat na festivalu Melodije morja in sonca, kjer je leta 2007 tudi zmagala, jeseni pa se s skladbo To so te reči že tretjič vrača na oder Slovenske popevke.

Manca Špk je v septembru 2012 izdala novo glasbeno zgoščenko Iz prve roke, na kateri se predstavlja z 11-imi novimi skladbami, ki predstavljajo nekoliko drugačno Manco, kot smo jo bili navajeni v preteklosti.

V zadnjem letu jo lahko spremljate v priljubljeni razvedrilni oddaji Moja Slovenija, kjer vas bo jeseni na Televiziji Slovenija že v četrti sezoni navduševala kot pevka v hišnem bendu.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button