FESTIVALI

Slovenska popevka: Manuella Brečko bo zaplesala zadnji ples

Zadnji ples je popevka, ki jo bo predstavila Manuella Brečko. Glasbo ji je tokrat napisal Marjan Hvala, besedilo je spisal Iztok Melanšek, pod aranžma pa se podpisuje Boštjan Grabnar.

Manuella se je rodila 31. januarja 1989.Foto: BFM Design

Po pripovedovanju domačih je Manuella že kot majhna deklica zelo rada prepevala in nastopala, vedno si je želela biti pevka. Starši so jo k temu vzpodbujali in jo pri šestih letih vpisali v glasbeno šolo, kjer je igrala klavirsko harmoniko in jo tudi končala. Izkušnje ima tudi iz igranja drugih instrumentov, nekaj iz kitare, bas kitare in klaviatur. Pri devetih letih je pričela obiskovati ure petja in jih obiskuje še danes. Kmalu je prišel prvi ansambel, imela je dvanajst let. Med tem, ko so se njeni vrstniki med vikendi zabavali, so z dekleti vadile in nastopale. Veliko je nastopala tudi samostojno, se udeležila nekaj pevskih tekmovanj, na nekaterih tudi zmagala. Ob koncu študija na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, smer Multimedijske komunikacije, kjer je diplomirala iz produkcije v snemalnem studiu, se je pojavila priložnost in prijavila se je na oddajo Misija Evrovizija, kjer je dosegla polfinale. Zvesta glasbi je gradila svojo kariero naprej, počasi in sigurno, tako je v začetku leta 2013 izdala svojo prvo skladbo Il futuro in posnela prvi video spot.

Manuelli nikoli ni bilo žal časa, ki ga je žrtvovala za glasbo, saj čuti, da je njeno življenjsko poslanstvo.Foto: Matic Kos
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button