FESTIVALI

Slovenska popevka: Katarina Mala bo pričarala nebesa

Da bodo nebesa tudi v studiu 1 slovenske televizije, bo poskrbela Katarina Mala. Za skladbo Nebesa je glasbo in besedilo prispeval Marko Gregorič, aranžma pa je naredil Patrik Greblo.

Katarina MalaFoto: Promo foto

Katarina Mala je projekt pevke Katje Verderber in izjemno priznanega avtorja in skladatelja ter člana mnogih priznanih slovenskih zasedb, Marka Gregoriča. Ustvarjalna pot katarine Male se je sprva pričela popolnoma spontano, ko sta z Markom ustvarila poletni hit, nadaljevanje poti pa je strogo in resno načrtovan izdelek, ki ga Katarina Mala skupaj s svojimi glasbeniki že izvaja.

Katarina Mala je v glasbeno ozračje vstopila s pesmijo Ciao ciao, ki se ponaša z 19. mestom na IPF lestvici najbolj predvajanih pesmi v letu 2011. Z uspehom in neverjetnim odzivom publike na prvi single in na popolnoma neprepoznaven glasbeni obraz, sta se z Markom odločila, da je nadaljevanje ne samo zaželjeno, ampak tudi zelo nujno. Od takrat do danes, je pevka izdala šest singlov, sodelovala na festivalu Slovenska popevka, kjer je pesem prejela nagrado za najboljše besedilo, bila ena redkih izbranih na projektu Mecenstvo Pivovarne Laško, se z vsem spoštovanjem odzvala na povabilo Andreja Karolija in nastopila na dogodku Dan 202 ter se vrgla v celovito in intenzivno pripravo plošče.

Zadnja dva singla, ki sta izšla v letu 2013, Kreditno sposobna in Znucana, za katero je posnet tudi video, sta zagotovo še dodatno ‘popapricirala’ imidž in vtis, ki ga za seboj pušča izjemno pozitivna pevka.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button