FESTIVALI

Slovenska popevka: Kam hoče zasedba Panda

Hočem tja je naslov popevke, ki jo bo predstavila zasedba Panda. Glasbo je ustvaril Samo Pirc, Sara Petrovčič pa je napisala besedilo. Pod aranžma se tokrat podpisuje Grega Forjanič.

PandaFoto: Promo foto

Nastopi Pande so polni energije, ki jo je dodatno okrepila tudi povsem
nova članica skupine, vokalna solistka Sara Petrovčič, peta pevka Pande
po Suzani Jeklic, Suzani Webole, Katji Obleščak in Saši Danilov. Njen
bogat in poln glas ter doživeta interpretacija prepričajo vsakogar,
skladbe skupine Panda pa zvenijo vedno sveže in ognjevito. Veliko motiv
za poslušalce so tudi mojstrovine ostalih članov Andreja Pompeta
(klaviature), Vlada Pirca (bas), Samota Pirca (kitara), Damjana Muleja
(bobni) ter Vanje Vogrinčiča (tolkala).

Panda, zdaj že legendarna slovenska pop-rock skupina, piše zgodovino slovenske glasbe že vse od 1986 leta dalje. Takrat je z zmagovito skladbo Lino prvič opozorila nase in odtlej je nepogrešljivi ustvarjalni del slovenske avtorske glasbene scene. V vseh teh letih je vrsta dogodkov, ki uvrščajo Pando na prav posebno mesto: devet avtorskih projektov (Ugrizni me, če upaš, V vročici noči, V poznih nočnih urah, Vse najboljše, Ecstasy, Nepremagljivi, Urbana avantura, D.O.N.S., Depandansa), dve zmagi na MMS (Za vedno moj in Sive ceste), vedno visoke uvrstitve na EMI ter Slovenski popevki, vrsta video spotov (Nepremagljivi in Ljubimec brez imena sta kraljevala na vrhu video lestvic), preko 400 samostojnih koncertov in samostojni TV koncerti ob 10-, 20- ter 25-letnici na TVS.

Letos so nastopili tudi na festivalu MMS.Foto: Alesh Maatko

Med najbolj znane skladbe, ki so že vsa leta dnevno na številnih radijski valovih po Sloveniji sodijo skladbe, kot so Daleč stran, Nepremagljivi, Sive ceste, Da bo jutri še en dan, Včasih, Danes se vse preprosto zdi, En korak, Za vedno moj, Lino, Kako ga čutim, Ti in jaz, V poznih nočnih urah, sama proti vsem, Planet, moj svet, Nemirna leta, Danes me boš, Ptice na jug, Depandansa, Ker jaz te ljubim, Vzemi me, Ljubimec brez imena, Kakšno sonce, kakšen dan … in v zadnjem času njihov novi singel Premakni se k meni. 

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button