FESTIVALI

Slovenska popevka: Bo zasedba Tristan vsem pognala kri po žilah?

Skupina Tristan se bo na letošnji popevki predstavila s skladbo Dotik požene kri, za katero je glasbo ustvaril Tomaž Juvančič, besedilo T. Juvančič, U. Ermenc, aranžma pa je delo Primoža Grašiča.

TristanFoto: Promo foto

Bili so tudi polfinalisti oddaje Slovenija ima talent 2011, z lastnima
skladbama Sreča se rodi v pričakovanju in Okno so se uvrstili na
Festival slovenskega šansona 2011 in 2012. Pri založbi Menart Records so
izdali že šest singlov, dostopnih v spletni trgovini iTunes.

Skupno glasbeno pot so v sedanji sestavi začeli leta 2010, z namenom izvajanja akustične glasbe z njim lastnim glasbenim izrazom. Za slovensko sceno imajo nekoliko drugačno sestavo instrumentov, in če temu dodamo še lastne avtorske skladbe in aranžmaje znanih ali manj znanih pesmi, je rezultat izvirnost, za katero menio, da je njihov glavni adut. Navdih črpajo iz različnih akustičnih zvrsti, kot so folk, bluegrass in blues, znanje igranja akustičnih instrumentov pa prevzemajo od glasbenih mojstrov, svoji učiteljev na glasbenih delavnicah.

Ciljna publika so ljubitelji v živo zaigrane pristne akustične glasbe, lepih melodij in dovršenega večglasnega petja. Poleg Lidije, sta tudi Vlado in Tomaž solo pevca, tako da je zvočna slika, kljub temu da so samo trije, lahko zelo raznolika, a vedno s pečatom Tristan.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X