FESTIVALI

Slovenska popevka: BiLBi bo prepevala kar doma, v dnevni …

S popevko V dnevni doma se bo tokrat predstavila BiLBi. Avtorja glasbe in besedila sta M. Pihler, G. Stermecki, aranžma pa je delo Tadeja Tomšiča.

BiLBiFoto: Alesh Maatko

BiLBi v hebrejščini pomeni Pika Nogavička – najbolj znana junakinja švedske otroške pisateljice Astrid Lindgren. Pogumno, samostojno in odločno dekle, ki jo odlikujeta neverjetna moč in prav poseben pogled na svet odraslih. Bilbi, ki je nekakšen alter ego Maje Pihler Stermecki, je nadarjena, izobražena avtorica, pevka in igralka, ki si je v mnogih letih nastopanja po nemško govorečih odrih in v muzikalih nabrala ogromno izkušenj. V sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim, je Bilbi ustvarila glasbeni projekt, ki je pravi pisan kalejdoskop življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja, tragike in samokritičnosti.

BiLBiFoto: Promo foto

Na festivalu Slovenska popevka v letu 2011 sta z Gregorjem prejela
nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo (skladba Drobne slike),
leto kasneje, pa sta na Emi s skladbo Konichiwa zasedla drugo
mesto. Pod aranžersko in dirigentsko taktirko Tadeja Tomšiča so Drobne
slike dobile tudi Big Band preobleko v sodelovanju z Big Bandom.

Njene pesmi zaznamujeta iskren, pripovedni slog in izvirnost jezikovnega izražanja. Z njimi nam predstavlja svet, kot ga vidi Bilbi – poln barv, topline in življenja. Hvala za vijolice, Kaj pa ti?, Iskrice in Ko tvoja sem še bla, so le nekateri izmed koščkov mozaika Bilbinega sveta.

Videospot njene največje uspešnice ‘Hvala za vijolice’ beleži že več kot milijon ogledov na spletnem portalu Youtube, njena debitantska plošča Drobne Slike, pa je požela pohvale stroke in kritikov.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button