FESTIVALIPOPEVKA

Slovenska popevka 2014: Steffy stavi na poseben lik

Steffy – Štefica Stipančević, ki bo na tokratno popevki predstavila pesem Poseben lik, je svojo glasbeno pot začela na nižji glasbeni šoli v Kopru kot pianistka in v tej smeri nadaljevala še na Umetniški gimnaziji v Kopru.

Steffy – Štefica StipančevićFoto: Osebni album

Poleg klavirja se je na nižji glasbeni šoli učila solopetja pri prof. Tanji Grlica in veliko nastopala kot solistka na področju klasične in zabavne glasbe. Po končani maturi iz petja in srednji glasbeni šoli iz klavirja, se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je pod mentorstvom doc. Pije Brodnik z odliko diplomirala. Kot solistka je imela veliko odmevnejših nastopov, med drugim je nastopila v Slovenski filharmoniji, na božičnem koncertu s pihalnim orkestrom Akademije za glasbo, bila je solistka na praizvedbi Monteverdijevih Vesper v Ljubljani in v Berlinu, imela je solistični recital v Križankah. Redno nastopa na Univerzi v Ljubljani in na različnih protokolarnih prireditvah po Sloveniji. Leta 2012 je v vlogi La Musice debitirala v SNG Opera in balet Ljubljana v operi C. Monteverdija: Orfej, s čimer je gostovala tudi na Ptuju, v Mariboru in v Benetkah. Je članica Slovenskega komornega glasbenega gledališča, kjer nastopa v vlogi Zelmire (Virginie) v operi C. W. Glucka: Ogoljufani sodnik in v operi N. Piccini: La Cecchina, v vlogi Marchese Lucinde. Bila je tudi solistka na svetovni premieri koncertne izvedbe opere La Karneroika (Davide Antonio Pio), kjer je nastopila v vlogi Donne di Trachis v Slovenski filharmoniji in v Padovi.

Nedavno je Steffy zapela na koncertu Slavka Ivančiča.Foto: Žiga Intihar in Mare Vavpotič

V solopetju se je izpopolnjevala na masterclassih pri prof. Piji Brodnik, prof. Giacomu Battarinu in prof. Marku Tuckerju, v jazz improvizaciji pa pri prof. Nadi Žgur. Trenutno je študentka drugega letnika magistrskega študija opernega petja na AG v Ljubljani, za svoje dosežke na področju koncertnega in opernega delovanja je prejela tudi Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Na področju zabavne glasbe deluje že od svojega enajstega leta kot studijska pevka in backvokalistka, solistka na različnih prireditvah, ter nastopajoča v glasbenih TV oddajah (Spet doma, Parada, Piramida, Zlatolaska, Odpeto ipd.) in glasbenih festivalih (Ema, MMS, Fens).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button