FESTIVALIPOPEVKA

Slovenska popevka 2014: O čigavem spominu bo prepeval Alex Volasko?

Alex Volasko, ki se bo letos s skladbo Tvoj spomin predstavil na Slovenski popevki, se s pop glasbo aktivno ukvarja vse od leta 2011, ko je izdal svoj prvi single in videospot za pesem Da Da Di Da, ki se je na radijskih postajah in med publiko dobro prijela.

Alex Volasko je nase opozoril tudi na festivalu MMS.Foto: Alesh Maatko

Zadnji dve leti Alex Volasko sodeluje kot vokalist v razvedrilni oddaji Televizije
Slovenija, Moja Slovenija, ter z zasedbo koncertira po Sloveniji. Alex
je avtor vse svoje glasbe in besedil, kar se na nastopih zagotovo
začuti, saj se vrača k pristnosti klasične pop/rock glasbe, a hkrati z
aktualnimi pesmimi sledi svežim trendom. Po osnovni glasbeni izobrazbi
je pianist, kot samouk pa igra že prej naštete instrument

V svojem ustvarjanju se je spogledoval že z mnogo glasbenimi stili, predvsem pa je najbolj domač v pop/rock vodah. V nekaj letih delovanja je izdal že več singlov (Pravljica, A bi z mano šla, Tam na Obali itd.), tri videospote (Da Da Di Da, Najin trenutek, Song) ter avtorski album Tvoji nasmehi. Kot solistični pevec se je prvič pokazal v oddaji Radia Slovenija Veseli tobogan leta 2005, sicer pa se je najprej kalil bolj kot kantavtor in član različnih bandov. V mladih letih se je kot pevec, klaviaturist in multiinstrumentalist kalil v glasbenih skupinah (T.N.T, Rockolution), kjer se je spoznal s kitaro, kasneje pa tudi z mandolino, ukulele, bas kitaro, flavto, harmoniko ter nanizal veliko nastopov po Sloveniji.

Za seboj ima že vrsto večjih nastopov in festivalov: Ritem Mladosti 2011, Vransko summer nights, Urbanova noč, Noč Radia Belvi, nastop v Križankah z Janom Plestenjakom kot glasbeni gost, leta 2011 je z Omarjem Naberjem nastopil na izboru EMA 2011, poleti 2013 je kot prvi prejel nagrado Danila Kocjančiča na Melodijah morja in sonca, za najbolj perspektivnega mladega izvajalca in avtorja. Nastopal je v oddajah Na zdravje, Spet doma, Raketa na Planetu, Koktajl itd. in na festivalih, kot so Poletna noč (2012), Poletje v Ljubljani, Igraj se z mano, Slovenska popevka, Rock Otočec, Mister Slovenije, ipd..

Prepeval je na tradicionalni prireditvi Poletna noč.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button