FESTIVALIPOPEVKA

Slovenska popevka 2014: Nina Virant po popevki v Amsterdam

Nina Virant, ki bo v soboto na Slovenski popevki predstavila pesem Slika, je diplomirana dizajnerka Fakultete za dizajn in jazz vokalistka, ki je letos zaključila študij na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Nina VirantFoto: Andrej Korenc

Kot backvokalistka je že sodelovala na Emi in na koncertiranjih
različnih zasedb po Sloveniji, še vedno koncertira z devet člansko salsa
zasedbo Šalša.

S septembrom se seli v Amsterdam, kjer je bila sprejeta
na jazz konservatorij.

Glasbena pot Nine Virant se je začela na otroških in najstniških festivalih po Sloveniji in tujini (na Malem Lošinju, v Črni gori in na Poljskem) ter z nižjo glasbeno izobrazbo klasične kitare.

Petja se je učila pri priznanih mentorjih SLS tehnike petja, med drugim pri Nataši Nahtigal, Ireni Vidic, Kristini Oberžan, ameriškemu mentorju Deanu Kealinu, svoje znanje v jazzu še izpopolnjuje pri mentorici Nanči Muck.

Udeležila se je številnih vokalnih pa tudi jazz instrumentalnih delavnic. Sodelovala je s pop/country bandom Lybra, s katerim je pri 17-ih posnela prvo ploščo. Prav tako je članica nekaj jazz vokalnih zasedb, občasno tudi koncertira z manjšimi jazz zasedbami. Z Ansamblom za slovese se je uvrstila na Festival slovenskega šansona 2013, sodelovala pa je tudi z big bandom Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, Jazz punt big bandom iz Tolmina ter Big Bandom RTV Slovenija.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X