FESTIVALIPOPEVKA

Slovenska popevka 2014: Na festivalu tudi Radio Mondo

Kot zadnji se bodo na letošnjem festivalu Slovenska popevka predstavili člani zasedbe Radio Mondo, ki bodo zapeli pesem Kako življenje te vrti, poda katero se podpisujeta Matej Mijatović ter Lojze Krajnčan.

Radio MondoFoto: Promo foto

Člani zasedbe Radio Mondo zase pravijo: “Prav od začetka, na Radio Mondo frekvencah vedrijo sami čudni tiči. Dame nič kaj čednega slovesa, ljubimci z vprašljivo moralo, srčni piromani, še ostali ljubezenski veterani prvih bojnih linij in lopovi, ki ti za drobiž ter liter vina, ukradejo dober stih in ženskam pošteno ime … Na vsak način bi radi koga izključili iz naših vrst, pa ne gre, ker se prav na vsako prismodo tega sveta nekaj rima. Tako je postala glasba, ki se vali iz naših zvočnikov, mešanica
pripovedk šansona, nagajivega kabareja in poskočne, včasih otožne
popevke.”

Radio Mondo je bend orkestrskih otrok, uličnih samoukov in čisto zaresnih glasbenikov. “Zatočišče smo našli na takšnih, drugačnih, manjših in večjih festivalih. Nedavno smo v duetu z Nano Milčinski nastopili na Melodijah morja in sonca, sedaj pa se že veselimo nastopa na festivalu Slovenske popevke 2014,” pravijo člani Radio Mondo, ki se bodo na popevki predstavili kot zadnji.

Zasedba Radio Mondo je, kot pravijo člani, pisan »pušeljc gajstnih deklin« in »nabritih pobalinov«, in sicer so skupaj združeni Matej Mijatović (vokal, kitara, avtor skladb), Andraž Kržič (klavir, kitara, vokal), Nika Halas (violina, bisernica), Lina Steiner (violina), Polona Petrovič (kontrabas, vokal), Krešimir Krešo Jadronja (tolkala, vokal), Rok Erjavec (kitara, klarinet, vokal) in Nebojša Mijatović (avtor skladb).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X