FESTIVALI

Slovenska popevka 2014: Mal’ naokrog s Katarino Mala

Komaj tri leta so minila od njenega prvega singla Ciao ciao, s katerim je prijetno in simpatično prevetrila slovensko glasbeno sceno. Že v tako kratkem obdobju je Katarina mala postregla z marsikaterim glasbenim hitom. Bo tako tudi na letošnji Slovenski popevki, ki jo bo otvorila mlada pevka?

Katarina MalaFoto: Alesh Maatko

Na 50. obletnici Slovenske popevke sta z avtorjem Markom Gregoričem
pobrala nagrado za besedilo, na letošnjem festivalu Melodije morja in
sonca pa prav tako.

Pesmi Katarine Mala veljajo za lahkotne, ironične in izpovedne, predvsem pa zapomnljive. Sama pravi, da opisujejo življenje vsakega izmed nas. Enkrat se v njej najdejo moški, drugič gospodinje, tretjič ljubimci, spet drugič tajkuni, zdaj pa še slovenske sosede. V socialnem popu, kot mu pravi, je našla svojo nišo, ki nikogar ne pušča ravnodušnega, je pa treba biti za jasna, iskrena in neposredna besedila kar malo pogumen, saj vedno izzovejo močne odzive.

Na festival Slovenske popevke prihaja tretjič, torej že vsako leto odkar je prišla na sceno. Sama pravi, da se festivalov udeležuje z enim samim razlogom: “Festivali so idealna priložnost, da se slovenski izvajalci pokažemo skupaj, nastopimo na istem odru in pred istim občinstvom, pa vendar vsak s svojim glasbenim pristopom. Popolnoma se zavedam drugačnosti mojih pesmi in občutkov, ki jih določene moje pesmi vzbudijo, ravno zato pa se mi zdi udeležba na festivalih pomembna, saj s tem tako organizatorji kot mi dokazujemo, da se premikajo klasični okviri slovenskih festivalov in da nikakor ni potrebno slediti le ‘starim’, klasičnim smernicam. Občinstvo ima zagotovo raje raznolikost kot monotonost.

Katarina mala je med drugim že nastopila na festivalu Slovenska popevka.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button