FESTIVALIPOPEVKA

Slovenska popevka 2014: Bo festivalska noč čudežna za Aniko?

Anika Horvat, ki je na Slovenski popevki že slavila, je z glasbo povezana že od malih nog. Prvič je javno nastopila pri devetih letih, leta 1989 pa je izdala svojo prvo kaseto Pomlad in še kaj. Leta 1993 sta sledili dve zgoščenki (Pomlad in še kaj ter Pridi, pridi, čakam te …).

Patrik Greblo in Anika HorvatFoto: Alesh Maatko

Že kot najstnica je Anika Horvat nastopila na številnih festivalih in mnogi so ji prinesli tudi nagrado. Prvi večji uspeh je dosegla leta 1996, ko je s skladbo Lahko noč, Piran zmagala na festivalu Melodij morja in sonca. Dve leti pozneje jo je kot najmlajšo vokalistko k snemanju zgoščenke povabil Big Band RTV Slovenija in nastala je zgoščenka Ura brez kazalcev. Prav tako je z nacionalnim Big Bandom je leta 2007 izdala še album Nihče ne ve.

Anika Horvat je redna in tudi ena najuspešnejših vokalistk na slovenskih festivalih: leta 2006 je na festivalu Slovenske popevke za skladbo Belo nebo prejela nagrado žirije, na istem festivalu je slavila tudi leta 2009 s skladbo Samo ti, leta 2011 pa je prejela nagrado za najboljšo interpretacijo za skladbo In si tu. Lani je Anika zaznamovala že 25-letnico svoje pevske kariere in izdala tudi svoj prvi album za otroke Od Pike do Acota.

Na letošnjem festivalu Slovenska popevka se bo primorska pevka predstavila s pesmijo Noč Čudežna, pod katero se podpisuje Patrik Greblo.

Anika Horvat je na Slovenski popevki že slavila.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X