FESTIVALI

Slovenska popevka 2012: Katarina Mala bo na popevki ‘zgoraj brez’

Ugibanj ni več. Katarina Mala je imela kar nekaj sreče, saj bo na Slovenski popevki nastopila ‘zgoraj brez’. Seveda le v prispodobi, saj je takšen naslov njene popevke, pod katero se podpisujejo Marko Gregorič in Gregor Forjanič. Če bo katarina Mala dejansko zgoraj brez, pa bo znano že kaj kmalu.

Slovenska popevka: Poletna nočKnjiga 50 let Slovenske popevkeŽrebanje vrstnega reda
Katarina Mala bo na Slovenski popevki nastopila sedma po vrsti.Foto: Alesh Maatko

Katarina Mala je projekt pevke Katje Verderber in izjemno priznanega avtorja, skladatelja in člana mnogih priznanih slovenskih zasedb, Marka Gregorčiča. Ustvarjalna pot katarine Male se je sprva pričela popolnoma spontano, ko sta z Markom ustvarila poletni hit, nadaljevanje poti pa je strogo in resno načrtovan izdelek, ki ga skupaj s katarina Mala kvartetom ali v solo izvedbi tudi že izvajajo.

Katarina Mala v družbi Marka Vozlja in Nuše Derenda.Foto: Alesh Maatko

Katarina Mala je v lansko pomlad vstopila s pesmijo Ciao ciao, ki se ponaša z 19. mestom na IPF lestvici najbolj predvajanih pesmi v letu 2011. Z uspehom in neverjetnim odzivom publike na prvi single in na popolnoma neprepoznaven glasbeni obraz, sta se z Markom odločila, da je nadaljevanje zaželeno in zelo nujno. V zimskem obdobju je lansirala drugo pesem, z rahlo bolj direktnim kritičnim sporočilom vsem obsesivnim dietam, z naslovom Kavbojke. Naslednja pesem, ki bo zagotovo nekaj čisto posebnega je Bombon, katarina Mala projekt pa s tem napoveduje izjemno lahkotno in vokalno sodobno zastavljeno linijo, ki jo pri nas v primerjavi s tujino, čisto premalokrat slišimo.

Slovenska popevka: Poletna nočKnjiga 50 let Slovenske popevkeŽrebanje vrstnega reda
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X