FESTIVALI

Slovenska popevka 2012: Kaj je ustvaril Matevž Šalehar – Hamo?

Matevž Šalehar – Hamo se bo na Slovenski popevki predstavil kot 9. po vrsti, in sicer z avtorsko skladbo Ti prihajaš, ki je v celoti njegovo delo, aranžma pa ji je zapisal Aleš Avbelj.

Slovenska popevka: Poletna nočKnjiga 50 let Slovenske popevkeŽrebanje vrstnega reda
Matevž Šalehar Hamo se bo na popevki predstavil deveti po vrsti.Foto: Alesh Maatko
Matevž Šalehar – Hamo in Gal GjurinFoto: Alesh Maatko

Njegova prva ljubezen je zagotovo glasba. Matevž Šalehar – Hamo deluje kot vokalist, kitarist in basist v različnih zasedbah.

Če se ozremo v zgodovino, ga najprej opazimo kot frontmana kontroverzne rockovske zasedbe Babewatch, ki sta jo ustanovila skupaj z bratom Miho Šaleharjem. Kasneje smo ga opazili kot kitarista v bluesovski zasedbi Mojo Hand, kar je bil le še korak do Hamo & Tribute 2 love, kjer še vedno nastopa kot prvi glas in kitara te odlične bluesovsko-rockerske zasedbe. Močan pečat je pustil na koncertih Gala Gjurina, s katerim sta tesno sodelovala od skupnega nastopa na odmevnem festivalu Ema 2010 in poskrbela za najbolj predvajano skladbo tistega leta. 

Matevž Šalehar – Hamo in Gal Gjurin na Emi 2010.Foto: Alesh Maatko

Opazili smo ga tudi na festivalu šansona La vie en rose in v popevkarski oddaji Parada na Televiziji Slovenija. V lanskem letu smo lahko slišali mnogo odličnih izvedb rockerskih in manj rockerskih klasik v oddaji Ugani, kdo pride na večerjo in seveda pogoste nastope s to ali ono zasedbo v klubih doma in v tujini. Težko najdemo glasbeni izraz, ki bi mu Hamo obrnil hrbet. Vedno in ne glede na glasbeni žanr pa boste prepoznali barvo glasu, ljubitelji strun pa se boste zaljubili v zvok njegove kitare.

Pričakujemo še izid prvenca Hamo & Tribute 2 love. Jesen bo torej pestra in zanimiva, predvsem pa ne bomo pogrešali kvalitetne avtorske produkcije, ki ji Hamo še nikdar ni pokazal hrbta.

Slovenska popevka: Poletna nočKnjiga 50 let Slovenske popevkeŽrebanje vrstnega reda
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X