MMS

Slavko Ivančič: Naša skrita želje je iz MMS narediti mali Sanremo

Letošnji že 34. festival Melodije morja in sonca, ki je pred vrati, bosta v Amfiteatru Avditorija Portorož povezovala izkušena voditelja Mario Galunič in Lorella Flego. Za veliko nagrado MMS se bo tokrat potegovalo 14 glasbenih izvajalcev, ki jih bo tokrat v živo spremljal festivalski bend.

Portorož diha s festivalom in kje je lepše uživati v melodijah morja in sonca kot ravno tu.

Peter Bossman, župan občine Piran.

Festival Melodije morja in sonca velja za eno največjih in vedno množično obiskanih glasbenih prireditev v Portorožu, poudarja Marko Česnik, direktor Avditorija Portorož. “Prepričan sem, da bodo melodije in pesmi še dolgo odmevale, zagotovo pa je to lepa popestritev poletnih večerov in hkrati tudi prispevek k turistični promociji Portoroža“.

Foto: Avditorij Portorož
Lorella Flego in Mario GaluničFoto: Žiga Culiberg

Za nastop na letošnjih MMS se je prijavilo kar 84 kandidatov. Za Veliko nagrado MMS 2014 se tudi letos poteguje 14 izvajalcev, od kateri je 7 povabljenih: Enzo Hrovatin, Katarina Mala, Manca Izmajlova, Nuša Derenda, Rebeka Dremelj, Rudi Bučar in Frčafele ter skupina Victory. Izborno komisijo je s svojimi skladbami prepričalo naslednjih sedem izvajalcev: Folk idoli, Nana Milčinski & Radio Mondo, Tonja Senčar, Igor Lija & Lucienne Lončina, Fauš Dur & Dare Kaurič, Easy, Statale 56.

Izvajalci bodo nastopili po že izžrebanem vrstnem redu in se bodo tudi potegovali za Veliko nagrado MMS 2014 in nagrade strokovne žirije za najboljše besedilo, aranžma, glasbo, izvedbo ter nagrado za najboljšega debitanta – nagrado Danila Kocjančiča. Zmagovalna skladba bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Amfiteatru, glasovanja šest izbranih radijskih postaj (RTV SLO 1, RTV SLO Radio Koper, Radio Celje, Murski val in Radio Maribor ter Radio Sora) in glasovanja strokovne žirije v sestavi: Zvone Petek – predsednik, Patrik Greblo, Lean Klemenc, Mojca Menart in Alesh Maatko.

Novost 34. festivala Melodije morja in sonca je festivalski bend, ki bo izvajalce spremljal v živo. “To izvajalci pozdravljajo, pomeni pa še en korak naprej k siceršnji visoki kakovosti festivala kot tudi popolnoma novo doživetje,” je povedal Marko Česnik. “Naša skrita želje je narediti mali Sanremo. Pri nas smo prvi ubrali to pot, kajti taka produkcijska, tehnična in glasbena izvedba festivala je edinstvena v Sloveniji,” je povedal Slavko Ivančić, umetniški vodja festivala. 

Letošnji šov program festivala bo obarvan nogometno. Režiral ga je Igor Jelen – Iggy. Prireditev bosta kot rečeno povezovala Lorella Flego in Mario Galunič. 

Veliko nagrado MMS v višini 3.000,00 EUR bruto, ki jo podarja Občina
Piran, bo zmagovalcu/izvajalcu podelil Peter Bossman, župan Občine
Piran.

Zanimivo je bilo tudi v tednu pred festivalom, kjer so pripravili tri predstavitvene večere in druženje z izvajalci/glasbeniki, kar je tudi po svoje pripomoglo k popestritvi poletnih večerov v Portorožu. Posneta je bila tudi TV razglednica, ki služi tudi kot promocija kraja.

Slavko Ivančić, umetniški vodja festivalaFoto: Alesh Maatko

Za izvedbo 34. festivala Melodije morja in sonca v prvi vrsti skrbijo
Marko Česnik, direktor Avditorija Portorož s sodelavci, Lada Tancer,
predstojnica Urada za družbene dejavnosti Občine Piran, Slavko Ivančić,
umetniški vodja festivala MMS in Mica Puc Ornik, producentka
razvedrilnega programa RTV Slovenija.

34. festival Melodije morja in sonca velja za eno največjih glasbenih
prireditev in ga bosta tudi letos neposredno prenašala Televizija
Slovenija in Radio Slovenija 1.

Nacionalni glasbeni festival Melodije morja in sonca je doslej postregel z uspešnicami, med katerimi so številne postale zimzelene. Lastnik blagovne znamke MMS je Občina Piran, upravljavec in organizator festivala MMS je Avditorij Portorož-Portorose. Soorganizator velike glasbene prireditve je RTV Slovenija, ki bo festival tudi neposredno prenašala. “Organizatorji se zavedamo, da je festival zahteven programsko-produkcijski in finančni projekt, v katerem pomemben delež prispevajo tudi sponzorji in donatorji, zato se jim javno zahvaljujemo,” je povedal direktor Avditorija Marko Česnik. “Zelo sem vesela, da se je v zadnjih letih festivalu dvignila kakovostna raven, tako organizacijsko kot izvedbeno. Festival je pridobil nekdanji blišč,” je povedala Lada Tancer.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X