EMA

Skupina I.C.E.: Naša pesem za Emo izžareva pozitivno rokersko energijo

RTV Slovenija je pred dnevi razkrila nastopajoče, ki se bodo predstavili na Emi 2015. Ker mnoge – tako kot tudi nas – zanima, kako so navezani na evrovizijski izbor, predvsem pa kakšna je njihova pesem, smo jih povprašali predvsem o tem. Tokrat je na vrsti I.C.E..

EMA 2015: Ponovoletna čajankaKdo so izbrani tekmovalciPresenečenje nad izbranim
Foto: Petra Hočevar

Slovenska rock skupina I.C.E., ki ustvarja svojo avtorsko glasbo, obstaja od začetka leta 2005, ko je pevka Renata Mohorič iskala spremljevalni band za svojo solo kariero. Našla je še štiri člane, ki so imeli podobno vizijo prihodnosti in glasbeni okus. Ker so kot skupina delovali uspešno, so ustanovili rock skupino in jo poimenovali preprosto kar po vzdevku pevke Renate, dodali pa so le vmesne pikice. Člani prihajajo z Gorenjske, Štajerske in Ljubljane. Pred poletjem 2009 so izdali nov singel Živim brez navodil (2009), v začetku leta 2010 pa so na radijske postaje poslali še singel, in sicer Sanjaj. Po daljšem kreativnem premoru za pripravo novega materiala so poleti 2013 predstavili prvi singel s prihajajočega albuma z naslovom Stara Gara (2013).

Z bolj ostrim zvokom so opozorili na nekolikšen preobrat v svoji glasbeni smeri. Jesen 2013 pa so začeli s svežim motivacijsko obarvanim singlom Spomni se (2013), s katerim se Renata Mohorič (vokal), Tine Janžek (kitara), Matej Sušnik (kitara), Jalen Štremfelj (bas) in Blaž Sotošek (bobni) dokončno vračajo na glasbeno sceno.

Pesem za Emo izžareva pozitivno rokersko energijo.Foto: Petra Hočevar

Če ozremo po zgodovini evrovizijskih izborov, katera evrovizijska pesem je vaša najljubša?
Izmed novejših izborov definitivno Lordi s svojo Hard Rock Hallelujah, takoj za njimi pa morda Tajči s Hajde da ludujemo, kot nek lep spomin iz otroških let.

Kateri evrovizijski izbor vam je najbolj ostal v spominu?
Verjetno leto 2002, ko so nastopale Sestre.

Če se dotaknemo najbolj aktualnega vprašanja: Zakaj je vaša pesem, s katero se boste predstavili na Emi 2015, za vas posebna?
Posebna se nam zdi, ker izžareva pozitivno rokersko energijo, takšen pa bo tudi naš novi album, ki pride na police marca letošnje leto. Sam album je zaradi številnih zapletov nastajal precej dolgo časa in ta pesem je ena izmed zadnje nastalih na njem.

Zakaj se vam zdi vaša pesem najboljša oz. najbolj primerna za nastop na Izboru za pesem Evrovizije 2015, ki bo potekal na Dunaju?
Nam je pesem všeč, ker je energična in nekako pooseblja bend. Podobno kot vse ostale naše pesmi, je tudi ta v celoti plod »bendovskega ustvarjanja«. Na vprašanje, če je pesem dobra oziroma primerna za nastop na ESC 2015 pa ne znamo odgovoriti sami.

Kdo vam je recimo lansko leto na Emi najbolj ostal v spominu?
Zasedba Muff.

Pesem za Emo pooseblja bend I.C.E.Foto: Petra Hočevar
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X